16.3 C
Ljubljana
sreda, 8 maja, 2024

BI Flamenko – Mednarodni bienalni festival flamenka v Cankarjevem domu

Piše: Jože Jan

Med 22. februarjem in 1. marcem se bo v Cankarjevem domu vršil Mednarodni festival flamenka »BI Flamenko«.

Tretja izdaja Festivala BI Flamenko se bo začela v torek, 22. februarja ob 18. uri s predstavo dokumentarnega filma »The Flamenco Clan, Herencia Flamenco« o klanu Carmona in njegovem vodju Pepeju Habichueli. Ob 20. uri se bo s koncertom in pogovorom predstavil sam Pepe Habichuela. Na koncertu bosta ob njem še Pepetov nečak Josemi na kitari in odločni tolkalec Bandolero.

Do 1. marca bodo dnevne dejavnosti, koncerti, pogovori in delavnice. Tudi glasbeni del festivala bo lokalno obarvan, ko bo svoje mojstrstvo na flamenko kitari predstavil Vito Marence s svojo slovensko-špansko zasedbo.

Poleg vrhunskih koncertov, plesa in gledališča, sestavljajo program festivala Bi flamenki 2022 tudi tri filmske mojstrovine: »Flamenko klan, izročilo flamenka«, »Petje, ki zaboli« in »Nekaj divjega. Zgodba Bambina Paca Ortiza).

Bi flamenko pa ni samo festival umetnikov, ampak tudi sodelujočega občinstva, ki bo lahko brezplačno preizkusilo svoje znanje in navdušenje na odprtih delavnicah.

Ker sta flamenko in jazz najboljši par, se bo festival sklenil z jazzflamenkom, ki seže vse tja do Kube in ga bo pričaral špansko-kubanski trio navdihujočega pianista Daniela Garcie Diega.

Dnevni spored festivala je dosegljiv TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine