20.2 C
Ljubljana
nedelja, 5 maja, 2024

13. koncert Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi na Križankah

Piše: Jože Jan

V četrtek, 24. marca ob 19. uri bo v Viteški dvorani Križank 13. koncert Mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi. Predstavila se bosta Dino Imeri na klavirju in Bojan Ilkoski na violini. Vstopnice so brezplačne.

Bojan Ilkoski se je rodil leta 1992 v Skopju. Violino je začel igrati pri sedmih letih. Diplomiral je na Fakulteti za glasbo v Skopju v razredu prof. Olega Kondratenka. Uspešno je nastopal doma in v tujini: Romuniji, Srbiji, Bolgariji in na Hrvaškem. Kot solist je nastopil z Makedonsko filharmonijo in s Komornim orkestrom Fakultete za glasbo. S pianistom Dinom Imerijem je sestavil duo in nastopil v Makedoniji in tujini. Kot komorni glasbenik sodeluje s priznanimi glasbeniki. Bojan je član Mladinskega komornega orkestra Jaunesses Musicales Macedonia, simfoničnega orkestra Makedonske filharmonije in orkestra filmske glasbe FAME’S.

Dino Imeri je izvrsten makedonski pianist in skladatelj. Nastopil je s Strasbourško, Makedonsko in Sofijsko filharmonijo in bil deležen izjemnega sprejema pri občinstvu in kritikih. Nastopil je na številnih prestižnih evropskih prizoriščih in festivalih. Prejel je nagrado »Mati Terezija« za humanitarno delo, ter nagrade »Virtuozi«, »Zlata pikapolonica«, »Maestro leta« ter mnogo drugih državnih in mednarodnih nagrad. Njegova diskografija obsega 5 zgoščenk domačih in tujih skupin ter bogato filmografijo kot skladatelj za filme in televizijske produkcije. Od leta 2019 je Imeri izredni profesor na Fakulteti za glasbeno umetnost v Skopju, kjer poučuje klavir in komorno glasbo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine