17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Zasegli pištolo in več osebnih avtomobilov

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala, tri pa lažje, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, zasegli so dva osebna avtomobila, občanu so zasegli plinsko pištolo, obravnavali nesrečo pri delu in tri primere povoženja divjadi.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo, povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu in kaznivo dejanje Preprečitev dokazovanja, kjer je občan odstranil mejne kamne.

V radenskem podjetju je delavec zaradi nepazljivosti padel z visečega odra in se pri tem hudo telesno poškodoval. Zdravi se v mariborskem kliničnem centru.

Policisti so zalotili tudi dva voznika, ki nista imela vozniškega dovoljenja, zato sta jima bila zasežena osebna avtomobila.

Policisti so med rednim delom, na parkirnem prostoru v mestu Murska Sobota opazili občana, ki je sedel v osebnem avtomobilu in v roki držal predmet podoben pištoli. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za plinsko pištolo, ki mu je bila zasežena.

Avtomobile pa so zasegali tudi novomeški policisti, ki so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so tudi zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldne so policisti med kontrolo prometa v Sevnici ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,91 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine