4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Vlomi in kraje na območju Ljubljane; rop prodajalne v Kamniku

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 10 vlomov v objekte. V okolici Domžal so neznanci vlomili v hišo in odtujili nakit. Lastnika so oškodovali za okoli 1500 evrov. V okolici Kočevja so neznanci iz hiše odtujili denar, nakit in suhomesne izdelke. Lastnika so oškodovali za okoli 2500 evrov.

Na ulici Hradeclgea je bilo vlomljeno v prostore novogradnje in odtujeno orodje. Na Janežičevi ulici v Ljubljani so neznanci vlomili v stanovanje in odtujili več ročnih ur, visokege cenovnega razreda. Z dejanjem je lastnik
oškodvan za več tisoč evrov. Na območju Viča so neznanci vlomili v dve stanovanji, od koder so odtujili prenosni računalnik, mobilni telefon in LCD televizor.

Prav tako so neznanci vlomili v dve kleti, iz ene so odtujili več kosov orodja, iz druge so odtujili dve kolesi, dva nahrbtnika, zunanji račulaniški disk. Za Bežigradom je bilo preko noči vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujenih več kosov očal. Po popisu artiklov bo znana točna materialna škoda. V Logatcu je bilo preko vikenda vlomljeno na dvorišče poslovnega objekta, od koder je bilo odtujenih več kosov različnih odpadnih surovin.

Rop prodajalne v Kamniku

Včeraj okoli 17.45 je bila PU Ljubljana obveščena o ropu v prodajalni v Kamniku, ki ga je izvršil za zdaj še neznani storilec. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je vstopil v prodajalno in od prodajalke zahteval denar, svoje zahteve pa je podkrepil z orožjem.
Odtujil je okoli 150 evrov, nato pa zbežal s kraja. Prodajalka v dogodku ni bila poškodovana.

Opis storilca: visok okoli 165 cm, srednje postave, govoril je slovensko, oblečen v bundo, temno sive barve, spodnji del trenirke, preko obraza je imel poveznjeno tkanino, z izrezom za oči in usta. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine