15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(VIDEO) Slovensko policistko napadel in ranil tujec z Balkana

»Napadeni in ranjeni policistki v Velenju želimo čimprejšnje okrevanje,« je na družbenem omrežju Twitter zapisal predsednik vlade janez Janša in se zahvalil policiji, ki skrbi za varnost Slovenije in njenih prebivalcev.

O dopoldanskem dogajanju v Velenju smo že poročali (TUKAJ), zdaj pa je več znanega o razgrajaškem napadalcu.

Policisti so danes zoper moškega, ki je v centru Velenja razgrajal in razbijal ter grozil s samomorom, uporabili strelno orožje. Ko ga je policijska patrulja izsledila, je policiste namreč napadel z nožem, zato so izstrelili opozorilni strel. Potem je pobegnil, vendar so ga policisti dohiteli in uporabili električni paralizator.

(Slika: PrintScreen/VTV)

Kljub temu je osumljenec uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodovati po glavi, zato so policisti takrat zoper njega uporabili strelno orožje, so danes sporočili s Policijske uprave Celje. Zaradi poškodb sta bila policistka in osumljenec z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico. Ogled kraja dogodka še poteka, o dogajanju pa je policija obvestila preiskovalnega sodnika, državnega tožilca in specializirano državno tožilstvo.

(Slika: PrintScreen/YouTube)

Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je v izjavi za medije povedal, da je 22-letni osumljenec, državljan Bosne in Hercegovine, javni red in mir naprej kršil na avtobusni postaji v Velenju, ko so na kraj dogodka prispeli policisti, pa je zbežal. Policisti so ga potem dohiteli na Titovem trgu. Ko so policisti hoteli uporabiti prisilna sredstva, da bi ga obvladali, pa jih je osumljeni napadel z nožem, zato so bili prisiljeni uporabiti strelno orožje. Osumljeni, ki ga policija do zdaj ni obravnavala, je utrpel težke telesne poškodbe, vendar je izven življenjske nevarnosti, policistka pa je lažje poškodovana, je dejal Vogrinec.

“Bila sem v centru in pila kavo z bratom pri kavarni Espresso momento, naenkrat nam je neznanec skočil čez klop in nama polil kavo. Bila sem v šoku. Brat me je pomiril in vsedla sva se na klop pri fontani, nakar se je zaslišalo pokanje. Na Titov trg se je usulo ogromno policistov. To želim čimprej pozabiti, tukaj se vsak dan igram z vnuki,”  je portalu Velenjčan (TUKAJ) zaupala občanka N.M. in jim poslala tudi video posnetek. Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine