11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

V žužemberški osnovni šoli odjeknil strel, vsaj eden ranjen!

Piše: Kronika24ur.si

Iz PU Novo mesto poročajo o incidentu na Osnovni šoli Žužemberk, kjer naj bi prišlo do streljanja.

Po policijskem poročilu za medije sodeč naj bi danes dopoldne okoli pol enajste ure odjeknil strel v prostorih Osnovni šole Žužemberk. Po poročanju naj bi bila ena oseba ranjena.

Od neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi strel sprožil eden od učencev, ki naj bi pištolo prinesel od doma, ki naj bi bila last starša zaposlenega v policiji. Strelec naj bi ponesreči sprožil strel, ki naj bi drugega osnovnošolca zadela v nogo. Življenje ranjenca naj nebi bilo ogroženo.

Vir: kronika24ur.si

Policijska izjava spodaj.

Ob 10.34 uri so policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto na številki 113 prejeli klic iz Osnovne šole Žužemberk o sproženem strelu v prostorih šole, ki je poškodoval enega učenca.

Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po deseti uri v garderobi prišlo do sprožitve strela. Drobci krogle so poškodovali 13-letnega učenca v skupini. Oskrbeli so ga v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke – zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog.

Kot kaže je do sprožitve strela prišlo nenamerno, zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra 9 milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti ostalih oseb policisti še preverjajo.

O dogodku sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika.

V dogodku bi radi izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov ne moremo posredovati.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine