3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Tudi to se dogaja: ljubljanski zlikovec s sodobno tehnologijo preprečil daljinsko zaklepanje vozila!

Piše: C. R.

Da so dolgoprsteži lahko zelo iznajdljivi, kaže primer, o katerem poroča PU Ljubljana. 

Konec septembra so namreč moščanski in bežigrajski policisti prijeli dva osumljenca, ki sta vlomila v avtomobil. Prvi, 43-letni Ljubljančan, se je celo znašel tako, da je uporabil motilec signala. Na parkirišču ob Šmartinski cesti v Ljubljani je počakal, da je oškodovanka zaklenila svoje vozilo, seveda pa je vmes sprožil motilec signala in vozilo je ostalo odklenjeno. Takoj po njenem odhodu je seveda začel pregledovati njen avtomobil, a je imel pri tem tudi smolo, saj sta ga zalotila policista in dolgoprstežu odvzela prostost, še preden je utegnil kaj odnesti.

Nič kaj več sreče je imel 61-letnik, ki je na ljubljanskih Žalah prežal na žrtve. Opazil je, da je ženska, ki se je pripeljala z avtomobilom, dokaj lahkomiselno odložila torbico kar na zadnji sedež avtomobila. Ker priložnost dela tatu in ker je mogoče tatvino izvesti v manj kot pol minute, je po odhodu lastnice vozila razbil steklo in skušal zgrabiti torbico. Vendar so ga pri tem opazile priče in je moral bežati. Na podlagi opisa so možje postave nekoliko ostarelega zmikavta zelo kmalu po dejanju prijeli.

Za oba nepridiprava se je pokazalo, da sta že stara znanca policije, preiskovalni sodnik ju je poslal v pripor, sojenje seveda sledi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine