11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Razkrito, kdo je turna smučarka, ki je umrla na Storžiču – gre za znano zobozdravnico in sestro znanega atleta

Piše: Škandal24

Na območju Storžiča se je danes okoli 9.30 zgodila gorska nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečila turna smučarka. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne smučarke z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna.

Kaj se je zgodilo?

Okoliščine kažejo, da je ponesrečena smučarka pri spuščanju z gore zdrsnila tik pod vrhom in se po padanju na strmem pobočju ustavila nekaj sto metrov nižje, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Pri reševanju je sodelovalo deset gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tržič in združena ekipa GRZS ter helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske. Sodeloval je tudi policist gorske policijske enote.

Ponesrečeno smučarko so našli in jo s helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so jo predali pristojni službi. Ostali dve smučarki so tržiški gorski reševalci pospremili v dolino.

Letos bi praznovala 40 let

»Današnji dan je zavit v črnino. Odšla je čisto prezgodaj. Letos bi praznovala 40 let. Brez besed sem, s solzami v očeh. Čeprav se nisva videli kar nekaj let, sva pa skupaj preživeli lepo otroštvo. Pogrešala bom njen lep nasmeh. Počivaj v miru. Neža Osovnikar,« so se od pokojne poslovili na facebooku. Kot razkriva google gre za znano zobozdravnico ter sestro našega nekdanjega šprinterja Matica Osovnikarja.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine