18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Prijeli voznika s težko nogo

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 158 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 69 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v enem primeru prijave nasilja v družini.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in eno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12-krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 12-krat v zasebnem prostoru.

Policisti PU Ljubljana so bili obveščeni o 4 vlomih, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je v treh primerih ostalo pri poskusu. Na Litostrojski v Ljubljani pa so neznanci vlomili v prostore gostinskega lokala, od koder so odtujili manjšo količini denarja.

Policisti PU Ljubljana so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni, da naj bi ena oseba vlomila v počitniško prikolico na Vodovodni cesti v Ljubljani. Na podlagi opisa so policisti osebo na Hranilniški ulici prijeli. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 19-letni Ljubljančan vlomil v počitniško prikolico, iz katere je odtujil tablični računalnik in denarnico. S kraja je zbežal s kolesom, pri dejanju pa je bil opažen s strani očividca, kij e o tem obvestil policiste. Osumljeni je med begom odtujene predmete odvrgel, ki so jih policisti našli in vrnili lastniku. 19-letniku so odvzeli prostost, tekom današnjega dne bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PP Cerknica so imeli včeraj popoldan v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,62 mg/l. Zoper voznika so odredili pridržanje, odvzeli so mu vozniško dovoljene, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom odstopljena na okrajno sodišče .

Včeraj okoli 11. ure so policisti PP Trbovlje obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar. 65-letni kolesar je vozil kolo po regionalni cesti od Podmeje proti Trbovljam, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad kolesom in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Trbovlje. Po podatkih policije je utrpel hude poškodbe glave.

Ljubljanski policisti so pri kontroli prometa včeraj ponoči z vozilom Provida zaznali prehitro vožnjo voznika osebnega vozila BMW. V naselju Šentvid pri Lukovici je bila njegova povprečna izmerjena hitrost 114 km/h, kjer je dovoljena hitrosti omejena na 50 km/h. Policisti so voznika zaustavili in kontrolirali, pri čemer je bilo ugotovljeno, da gre za 26-letnega voznika, drž. Romunije in Moldavije, iz Velike Britanije. Zaradi kršitve 46. člena ZPrCP mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 110/2 ZP-1. Z obdolžilnim predlogom je bil v jutranjem času priveden na zaslišanje k sodniku za prekrške, ki mu je izrekel globo 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Prav tako so mu policisti na kraju (ob zaznavi prekrška) izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometne signalizacije v višini 160 EUR, katerega je plačal na kraju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine