14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Pretepi in napadi na policiste

Preko vikenda so imeli novomeški policisti polne roke dela s pretepači.

Tako so v petek zvečer na javni prireditvi opazili, da 28- letni Novomeščan izziva k pretepu. Ko so se policisti približali, je osemindvajsetletnik skočil v policista in ga udarjal, uporabiti so morali prisilna sredstva, da so ga umirili in vklenjenega odpeljali v pridržanje. Postopek je bil predan kriminalistom.

Na isti prireditvi, le nekaj predtem, so se najprej sprli in nato še stepli 30-letnik, 20- letnik, 19- letnik in 14-letnik. V pretepu naj bi se uporabil tudi solzivec. Zdravniško pomoč pa je potrebovala zaradi lažje telesne poškodbe 34-letnica, ki je bila »koleteralna žrtev« pretepa. Vsi glavni akterji tega pretepanja so dobili položnice, tridesetletnik iz okolice Trebnjega, ki je ženski povzročil poškodbo, pa si je prislužil še kazensko ovadbo.

Miru ni bilo niti v nedeljo, ko so okoli 18. ure policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Črnomlja. Sprla sta se 20- letnik in 18- letnik in zganjala kraval. Starejši se ni umiril tudi ob prihodu policistov in je nadaljeval z razgrajanjem, zato so ga vklenili od odpeljali na postajo. Med postopkom pa se je vmešal še triintridesetletnik, ki je zamahnil proti policistu. Policist je udarec blokiral in na postajo so vklenjenega odpeljali še napadalca. Tudi ta se ni hotel umiriti in je še na postaji grozil. Predali so ga v nadaljni postopek kriminalistom. 

PU Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine