7.9 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Pozor, na slovenskih cestah ne samo krepko “naliti”, ampak tudi zadrogirani vozniki

Piše: C. R.

Tako rekoč iz vseh policijskih uprav po Sloveniji zadnje čase poročajo o rekorderjih po količini popitih alkoholnih pijač, ki svoj “pogum” kažejo tako, da se krepko “nadelani” spravijo za volan. Verjetno ni potrebno ugibati, da je takšno početje smrtno nevarno tudi za vse druge udeležence v prometu. Enako velja tudi za uporabo drog, saj je primerov “nabildanih” voznikov vse več.

Šentjernejski  policisti  so bili včeraj okoli 8.30 obveščeni, da reševalci oskrbujejo  moškega, ki naj bi na območju Zbur padel z mopedom. Opravili so ogled,  zbrali  obvestila  in po prvih ugotovitvah naj bi se 60-letni moški vozil  z mopedom po parkirnem prostoru, ko je sestopil z mopeda pa je padel in se  poškodoval po glavi. Mopedist je imel v litru izdihanega zraka 1,53 miligramov alkohola. Očitno je imel za seboj burno prekrokano noč, bržkone pa je ni preživel v gostinskem lokalu, saj so slednji zaradi epidemije še vedno zaprti.

Koprski  policisti  pa so včeraj popoldne ustavili osebni avto. 47-letnemu vozniku so odredili  preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je bil negativen, hitri test na droge  pa  je  bil  pozitiven.  Strokovni  pregled  je  odklonil,  sledi mu obdolžilni  predlog.  Vozniku  in  sopotniku  so  zasegli tudi nekaj tablet Flormidala.

Isti dan so ob  15.20 na  Škofijah ustavili 27-letnega državljana Italije, voznika osebnega   avtomobila.   V   postopku  so  ugotovili,  da  nima  vozniškega dovoljenja, nima niti osebnih dokumentov niti dokumentov vozila, hitri test za  droge  pa  je  bil  pozitiven  na  kanabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled,  ki  ga  je  odločno odklonil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog.

Nedaleč stran, v  Spodnjih  Škofijah,  so  ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti  pokazal 0,73 mg alkohola v litru izdihanega zraka, kar pomeni, da je “pihnil” poldrugi promil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Že v ponedeljek zvečer so pomurski policisti prejeli prijavo, da se voznica osebnega avtomobila na cesti med Mursko Soboto in Noršinci noče umakniti s ceste. Policisti so ugotovili, da je voznica pod močnim vplivom alkohola. V vozilu je bila tudi mladoletna hčerka, zato so poklicali sorodnika, ki je obe odpeljal domov, so sporočili s policije.

Voznica v postopku ni želela sodelovati, tudi preizkusa alkoholiziranosti ni opravila po navodilih. Nato so ji odredili strokovni pregled, ki ga je odklonila. Zoper voznico je policija podala obdolžilni predlog, so še zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Zadnje novice

Sorodne vsebine