12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Požar v bolnišnici Jesenice, ki je terjal dve smrtni žrtvi, je pogašen

Okoli 15. ure je zagorelo v enem od bolniscnicnih oddelkov v 3. nadstropju. Ogenj se iz oddelka ni razširil in je bil omejen samo na ta del bolnišnice. Požar so hitro pogasili jeseniški poklicni gasilci in šest gasilskih društev.

 

Zaradi požara je bilo evakuiranih okoli 50 oseb iz dveh nadstopij (3. in 4.), kamor se je širil dim. Evakuirani so bili pacienti in obiskovalci. Oddelek, kjer se je zgodil požar je zaprt in predmet kriminalisticne preiskave, kjer se že ugotavlja vzrok in okoliščine dogodka. Dve osebi, ki sta bili takrat na tem oddelku sta umrli na kraju dogodka, ena oseba pa je huje poškodovana. Vsi trije so bili pacienti bolnišnice na zdravljenju.

Zaradi posledic požara je bilo zdravniško pregledanih okoli 30 oseb, med njimi poleg nekaterih obiskovalcev tudi zaposleni v bolnišnici in policisti, ki so tudi pomagali pri evakuaciji. Vsi ti so prvi fazi tvegali svoja zivljenja. Po do sedaj preverjenih podatkih pri nobeni od teh oseb ne gre za resnejse zdravstvene tezave. O dogodku je bil obvescen pozarni inspektor.

Evakuacijo je poleg gasilcev izvajalo še več deset drugih pristojnih oseb. Med evakuacijo ni bil nihče poškodovan. Bolnišnica je odprta, za vse bolnike je poskrbljeno. V kolikor bi bilo potrebno premeščati bolnike drugam, so v pripravljenosti tudi drugi zdravstveni zavodi. Zaenkrat to ni bilo potrebno. Nevarnosti ni več.

Aktivnosti v bolnišnici so kriminalisti že prevzeli in aktivno vodijo preiskavo. Informacija za porodnice: V kolikor je mogoce naj se do preklica na porod odpravijo v kranjsko porodnisnico. Ukrep velja do preklica.

Delo poroča, da naj bi požar povzročil bolnik z demenco.

Zadnje novice

Sorodne vsebine