10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Povzročitelj nesreče s 3,3 promila alkohola, našli pa tudi voznika pod vplivom drog

Okoli 19. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti pri Slamni vasi. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 42-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 20-letna voznica. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,57 miligramov alkohola. Zoper 42-letnega voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 

Popoldan so policisti v Gračišču ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 1.18 so policisti v Sežani ustavili osebni avto, katerega je vozil 20-letni državljan Hrvaške. Poleg zasega manjše količine prepovedane droge (konoplje) so ugotovili še vožnjo pod vplivom mamil (hitri test na mamila, ki je bil pozitiven na canabis). Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, danes pa bo priveden v postopek na sodišče.

Včeraj, malo pred 21. uro je pred naseljem Beltinci zaradi prekratke varnostne razdalje voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del vozila voznice osebnega avtomobila. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper 24-letnega voznika sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. V prometni nesreči ni bilo telesno poškodovanih.

Voznike policisti ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine