10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Pomoč severni Makedoniji pri obvladovanju požarov v naravnem okolju

Piše: C.R.

Slovenska enota si je skupaj s poveljnikom Civilne zaščite (CZ) Berovo včeraj zjutraj ogledala področje požarišča. Opravljen je bil ogled terena in termovizija iz zraka z dronom. Ugotovljeno je bilo, da je požar pogašen in da prisotnost gasilcev na območju gozdnega požara ni več potrebna. Vremenske razmere za razvoj požarov v naravi so na območju Berova sicer še vedno neugodne, možnost za pojav novih požarov ostaja zelo visoka.

Zgodaj popoldne je bila slovenska enota zaprošena za pomoč pri gašenju polno razvitega požara stanovanjske hiše v strjenem naselju v Berovu. Slovenska enota je posredovala z vsemi gasilci in petimi večjimi gasilskimi vozili – cisternami, pred ognjem je obvarovala šest sosednjih objektov, hiša, v kateri je izbruhnil požar, je zaradi lesene gradnje v večji meri pogorela.

Medicinska ekipa slovenske enote je oskrbela domačinko, ki so jo iz gorečega objekta še pred prihodom slovenske enote rešili domačini. V požaru je utrpela lažje poškodbe. Intervencija je trajala 2 uri, za gašenje je bilo porabljenih 34.000 litrov vode. Danes dopoldne bodo lokalne oblasti sprejele odločitev, ali je še potrebna prisotnost slovenske enote v Berovem. V kolikor le-ta ne bo potrebna, se bo enota pripravila na demobilizacijo in se bo v soboto zjutraj odpravila na pot proti Sloveniji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine