18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Policija glede neprijavljenega shoda ponovno opozarja

Piše: C. R.

Zaradi predvidene načrtovane in prijavljene športne prireditve ob koncu tedna, bo organizator skladno z dovoljenjem danes in tudi v dneh do konca prireditve ogradil prireditveni prostor na Trgu republike.

V praksi to pomeni, da bo ograjen celoten Trg republike, kjer bodo postavljeni tudi šotori in ostala oprema potrebna za izvedbo športnega dogodka. Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo. Zato vse prosimo, da upoštevajo ukrepe, ki jih bo za varovanje območja zagotovil organizator ter navodila in ukaze varnostnih služb na tem območju.

“Ker obstaja možnost, da bodo zaradi poteka neprijavljenega shoda zaprte določene ulice in ceste na območju centra Ljubljane svetujemo voznikom, da v času shoda ne opravljajo nenujnih voženj v smeri centra in naj raje uporabljajo obvoze preko Ljubljanskega avtocestnega obroča. Tudi na splošno apeliramo naj morebitni udeleženci ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa. Med drugim je potrebno razumeti, da cestne povezave pogosto uporabljajo tudi ekipe za reševanje in bi bilo zaradi tega lahko ogroženo tudi življenje ljudi,” so sporočili iz PU Ljubljana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine