-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Pod vplivom drog rogovilil na cesti

Piše: C. R. 

Velenjski  policisti  so  včeraj v  dopoldanskih  urah večkrat pravilno ustavljali voznika,  ki  je  objestno  vozil  in  s svojo vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence  cestnega prometa.

Med drugim je v krožišče zapeljal v nasprotni smeri,  v  naselju  vozil  s krepko prekoračeno hitrostjo, večkrat vozil po levem delu vozišča, nevarno prehiteval… Znakov policistov, ki so ga pravilno ustavljali,  ni  upošteval.  V  Podgorju  pri  Slovenj  Gradcu,  je  trčil v policijsko  vozilo  in  zapeljal  proti policistoma, ki sta na srečo uspela pravočasno odskočiti, sicer bi ju povozil. Za ustavitev so uporabili tudi stinger.

Ko so razgreteža vendarle ujeli, se je izkazalo, kje je razlog njegove neukročenosti. Bil je namreč kar krepko pod vplivom drog. Vozniškega dovoljenja pa tako ali tako ni  imel. Ovadba seveda sledi, saj je med drugim poleg nevarne vožnje tudi preprečeval dejanja uradni osebi.

V  Podsredi  so policisti v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, v katerise  je  poškodoval mladoletni kolesar, ki je kolesaril v spremstvu očeta. V mladoletnega  kolesarja  je  med prehitevanjem, z vzvratnim ogledalom trčil voznik osebnega vozila. Kolesar je padel v jarek in se lažje poškodoval.V  Šempetru v Savinjski dolini so sinoči ustavili tudi voznika osebnega vozila, ki  je  imel 1,17 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine