9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Pijan je povzročil prometno nesrečo in na begu ‘pokosil’ dedka in vnukinjo

Piše: Škandal24

Včeraj okoli 18. ure sta v ulici Mažuranićevo šetalište v Splitu sta trčili dve vozili, pri čemer sta nastradala dva pešca, 73-letni moški ter njegova majhna vnukinja, saj je vanju odbilo vozilo. Deklico so zadržali na oddelku za intenzivno terapijo in zdravniki se še vedno borijo za njeno življenje. Tudi njen dedek je bil  hudo poškodovan, po zadnjih informacijah pa njegovo življenje ni ogroženo, pišejo na 24sata.

Po nesreči je bil pridržan 24-letni mladenič, ki je moral ostati na treznjenju, ker so mu v krvi izmerili več kot 1,20 promila alkohola, trenutno je v priporu. Zoper njega bo zaradi neprilagojene hitrosti in zapuščanja kraja prometne nesreče, ne da bi zapustil kakršne koli informacije, vložen obdolžili predlog. Kot še pišejo hrvaški mediji je 24-letni mladenič  sredi Splita povzročil manjšo prometno nesrečo in s prizorišča pobegnil. Po nekaj sto metrih je z veliko hitrostjo pridrvel do križišča in uspel obvoziti nekaj vozil, ki so stala zaradi rdeče luči na semaforju. S svojo Suzuki Vitaro je nadaljeval vožnjo skozi križišče in trčil v avto Audi A3, ki mu je prišel nasproti. Vozilo je nato odbilo proti prehodu za pešce, kjer je trčilo v omenjena pešca

Za razjasnitev podrobnosti v zvezi s prometno nesrečo policija naproša občane, priče prometne nesreče, da pokličejo zaposlene na postaji prometne policije Split na 504 036 ali 504 010, so še sporočili s policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine