-0.2 C
Ljubljana
torek, 30 novembra, 2021

Noži, pesti in leteči kozarci! Preko vikenda na Primorskem nasilje in grožnje!

Piše: C. R.

V soboto, 17. julija, ob 4.42 je bila policija obveščena, da je nekdo pred lokalom v Portorožu zabodel fanta. Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Makedonije prišel v spor z dvema državljanoma Nizozemske. Pri tem je eden od Nizozemcev (20-letnik) izvlekel nož in zabodel državljana Makedonije. Po prvih podatkih je lažje poškodovan, kriminalisti pa zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem poskusa uboja.

Okoli 1. ure ponoči v soboto je policija prejela klic, da je 25-letni državljan Avstrije v enem od lokalov v Portorožu povzročal težave. Varnostniki so ga zato pospremili iz lokala, tam pa je tujec zamahnil proti varnostniku, ki se je ubranil. Sledi ustrezen ukrep po pridobitvi vseh izjav.

V nedeljo, 18. julija, je dopoldan v Kopru gost zapustil lokal, ne da bi plačal, kar je naročil. Natakar ga je na to opozoril, ta pa ga je udaril in mu grozil. Natakar je zatem stekel za njim, ga dohitel na Titovem trgu, kjer ga je podrl na tla in ga zadržal na kraju do prihoda policistov. Policisti so Pirančanu izdali plačilni nalog, zaradi neplačanega računa pa so bili lastniki lokala napoteni na zasebno tožbo.

Še isti dan je v Kopru, v enem od koprskih lokalov, moški vrgel kozarec po terasi med druge goste, po prihodu policistov na kraj pa jih je žalil. Kršitelju iz Pirana je bil izdan plačilni nalog.

V ponedeljek, 19. julija, ob 2. uri ponoči je policija prejela prijavo o hrupu in glasni glasbi v Luciji. Po prihodu policistov na kraj se je 37-letni kršitelj aktivno uprl, se razburjal, kričal, preklinjal, zatem pa odtrgal vrata omare in z njim mahal proti policistom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejen strokovni pregled in pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba (preprečitev uradnega dejanja) in plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine