-4.2 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Na Primorskem minuli konec tedna zelo “živahno”, zabeležili celo primer pretepa in drzne tatvine hkrati, zasegli tudi drogo

Piše: C. R.

Policisti PU Koper so se minuli konec tedna kar dobro nagarali, saj je bilo zadnji konec tedna kar precej dogodkov, zaradi katerih so jih klicali na pomoč.

Že v petek ob dvanajstih so v Kopru prejeli obvestilo o izvršeni drzni tatvini. Ugotovljeno je bilo, da sta se na javnem kraju sprli 41-letna osumljenka in 47-letna oškodovanka. Osumljenka je oškodovanki med prepirom iz torbice vzela kuverto s 300 evrov gotovine in s kraja pobegnila. Policisti so kmalu po prijavi osumljenko izsledili v Olmu v Kopru in ji odvzeli prostost. Med postopkom so policisti 46-letnemu partnerju osumljenke zasegli še manjšo količino prepovedane droge konoplja in nekaj tablet. Zoper 41-letnico bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejana velike tatvine in grožnje,  46-letnika pa bodo policisti uvedli hitri postopek z odločbo.

Isti dan okoli 18.30 so bili koprski policisti obveščeni, da je v eni od trgovin na območju Kopra prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti so na kraju izsledili 42-letnega moškega, ki se ni pomiril niti po njihovem prihodu, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje.

V Kopru so policisti ob 20.39 posredovali v zasebnem stanovanju, kjer sta se sprla sostanovalca. Zaradi kršitve javnega reda in miru so 64-letnemu moškemu izdali plačilni nalog.

V soboto ob 21.16 je na tržnici v Kopru javni red in mir kršil 33-letni moški. Ker se kljub ukazom policistov naj s kršitvijo preneha ni pomiril, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi storitve več prekrškov, saj je kršil tudi omejitev gibanja po 21. uri.

Vir: PU Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine