24.4 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Na območju PU Ljubljana spet pestro, od kriminala do migrantov; preiskano kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 219  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  57 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  67  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 79 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov  poškodovanja tuje  stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  15  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  5  nesreč  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri  sta  bila  huje  poškodovana  voznika. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na  javnem  kraju,  kjer sta bili pridržani dve osebi  in 5 krat v zasebnem prostoru, kjer so pridržali eno osebo.

Med  5.  12.  2019,  od  6.  ure  in  6.  12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju Kozarišča, Grosuplja in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž.   Maroka),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo.   Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V  okolici Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil hladilnik, televizor in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V  Kočevju  je  bilo  vlomljeno  v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil  prenosni  računalnik in  televizor. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Hrastniški policisti so  imeli v začetku tega meseca v postopku mlajšega moškega iz Hrastnika, ki je imel pri sebi prepovedano drogo, pripravljeno za preprodajo. Policisti so ga zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili pridržali, nato pa po pridobljeni odredbi

sodišča pri njem opravili še hišno preiskavo. Poleg zasežene droge v postopku je bila pri hišni preiskavi najdena še pištola za katero se sumi, da je prepovedano orožje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj,  nekaj  po  18. uri se je na cesti med  Bloško Polico in Novo vasjo zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznika tovornih vozil.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo, ker je voznik tovornega vozila v ovinku  zapeljal  na  nasprotno  smerno  vozišče v trenutku, ko je nasproti pripeljalo  drugo  tovorno  vozilo. Pri tem se je povzročitelj huje telesno poškodoval,  njegovo  življenje  pa ni ogroženo. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Danes  ponoči,  se  je  v Repnjah pri  Medvodah zgodila prometna nesreča, v kateri  je  bil  samoudeležen  voznik  osebnega  vozila.  Voznik  je zaradi neprilagojene  hitrosti  zapeljal  s  ceste  in trčil v stavbo.  V prometni nesreči  je bil voznik huje telesno poškodovan, z reševalnim vozilom je bil

odpeljan  v  UBKC Ljubljana. Njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj pred 20. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni  nesreči,  ki  se je zgodila na ljubljanski obvoznici pred izvozom Brdo  v  smeri  gorenjske.  V  prometni  nesreči je bil samoudeležen voznik osebnega  vozila  znamke  BMW.  Voznik je vozil po ljubljanski obvoznici iz smeri  Viča  proti Brdu. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast  nad  vozilom  in  je zapeljal levo izven vozišča in trčil v odbojno ograjo. Po trčenju je vozilo zaneslo še desno prek vozišča in je trčil še v desno  odbojno  ograjo.   V  prometni  nesreči  je bil voznik lažje telesno poškodovan,  z  reševalnim  vozilom  je  bil  odpeljan  v  UBKC  Ljubljana. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine