12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Na območju Ljubljane se je dogajala »hopla konopla«

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 74 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 11 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini, kršitelju je bil odrejen ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12-krat na javnem kraju in 8-krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24ih urah so policisti obravnavali 11 vlomov, od tega je v petih primerih ostalo pri poskusu. Na Prušnikovi ulici je neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil denar. V okolici Litije so neznanci vlomili v gospodarsko poslopje in odtujili približno 100 m2 ladijskega poda. V Šiški je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil orodje. Prav tako so neznanci vlomili v tri vozila, iz katerih so odtujili torbice in denarnice.

Policisti PP Ljubljana Šiška so v petek, 28. 9. 2018, na Tacenski cesti v Ljubljani pri kontroli vozniku (33) zasegli približno 300 g prepovedane droge konoplje rastline in 2750 evrov gotovine, v različnih apoenih. Policisti so vozilo in predmete zasegli, 33-letniku pa odvzeli prostost ter v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu prebivanja v okolici Ljubljane ter preiskavo vozila. Pri hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, pripomočke za gojenje in približno 1 kg prepovedane droge konoplje rastline, pri preiskavi vozila pa še dodatnih 4000 evrov gotovine ( v apoenih po 100 in 50 evrov).

V soboto, 29. 9. 2018 so prav tako policisti PP Ljubljana Šiška na Litostrojski cesti odvzeli prostost 23-letnemu Ljubljančanu, ki je imel v posesti prepovedano drogo, in sicer 13 samo zapiralnih vrečk prepovedane droge konoplje rastline in 15 samozapiralnih vrečk mefedron, namenjenih za nadaljnjo prodajo. Na podlagi odredbe sodišča je bila tudi opravljena hišna preiskava na naslovu prijavljenega bivališča, kjer pa prepovedanih predmetov niso našli.

Oba osumljenca sta bila zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 196. KZ-1, privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. Oba sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine