11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Na Gorenjskem so imeli policisti v minulih dneh veliko dela; od prometnih nesreč do kriminala

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel naslednja obvestila:

 

 –           14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za eno s smrtnim izidom;

 –           12  kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru-večinoma zaradi hrupa;

–           s  področja  kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina, vlom, lahka telesna poškodba in goljufija.

–           Policisti so obravnavali tri požare. Na območju Kranja so obravnavali samovžig  vozila,  v  Škofji  Loki  manjši  gozdni požar, na Bledu pa manjši požar pri obnovi ostrešja.

–           V  Kranjski Gori so policisti včeraj popoldan obravnavali smrt osebe na javnem kraju brez znakov tuje krivde.

–           Na  območju  Podljubelja  se  je  včeraj  opoldan  pri padcu s konja poškodovala  jahačica.  Glede  na  zbrana  obvestila  je  spuščen pes splašil konja in povzročil padec ter telesen poškodbe osebe.

–           Na  območju  Kranja  so  policisti včeraj popoldan obravnavali padec padalca z nižje višine zaradi sunka vetra.

–           Policisti so v dveh primerih na javnem kraju zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja in vodijo prekrškovna postopka.

–           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

–           Aktivna je polovična zapora Delavskega mostu. Informacija na https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2231373800413429.

–           Obiskovalci Planice upoštevajte navodila policistov in rediteljev, uporabljajte krožni promet, vozite varno, pazite na svoje premoženje in pazite na otroke, da se ne izgubijo. Aktualnosti na https://www.facebook.com/policijaKR/posts/2231741223710020

–           Do  31.  marca  je  aktualna  preventivna  akcija  za  večjo varnost motoristov.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali 14 prometnih nesreč.  Nesreče  z materialno škodo so se zgodile zaradi nepravilne vožnje mimo,  nepravilnih  premikov,  vožnje  preblizu  roba  vozišča in prekratke varnostne  razdalje.  V  štirih  nesrečah z lažjimi poškodbami so razlogi v neprilagojeni   hitrosti   –   enkrat   v   kombinaciji   z  alkoholom,  in neupoštevanjem  pravil  o prednosti.

V prometni nesreči s smrtnim izidom pa je  voznik  v Poljanski dolini povzročil čelno trčenje z drugim vozilom, ki je  po svojem prometnem pasu pravilno peljalo nasproti. Umrla je udeleženka nesreče,   potnik   v   njenem   vozilu  pa  je  utrpel  telesne  poškodbe. Povzročitelju nesreče je preizkus pokazal pozitiven rezultat.

V treh primerih so policisti iz prometa izločili voznike zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, od tega dvakrat v kombinaciji z alkoholom.

Vlom na Bledu

Na  Ribenski  cesti  na  Bledu  je bilo v četrtek ponoči vlomljeno v gostinski  obrat, včeraj med 19.20 in 19.30 pa v stanovanjsko hišo na Bregu ob Savi.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine