7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Ljubljanski policisti prijeli osumljenca dveh ropov v Ljubljani

Ljubljanski policisti so v sredo prijeli 37-letnika, ki naj bi pred tem oropal bencinski servis na Dunajski cesti v Ljubljani. Osumljen je tudi ropa poslovalnice banke v BTC 21. aprila letos. 37-letnik, ki je že bil obravnavan za tovrstna ravnanja, je bil v petek priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, poroča Sta.

Policisti so 37-letnika prijeli potem, ko je v sredo zamaskiran pristopil do prodajnega pulta in od prodajalca zahteval denar. Vanj je usmeril mobitel, kot da ima orožje, zaradi česar se je prodajalec ustrašil in zbežal v pisarno. 37-letnik je nato iz blagajne vzel bankovce in zapustil prodajalno. Odpeljal se je s taksijem, ki ga je tudi pripeljal, a je bil kmalu zatem izsleden.

Pri preiskavi dejanja so policisti ugotovili, da je moški ropal že prej. Med drugim naj bi 21. aprila oropal poslovalnico banke v BTC. Takrat je po do zdajšnjih ugotovitvah počakal, da je poslovalnico zapustila stranka, nato pa od uslužbenke zahteval denar. Ko mu je ta izročila nekaj bankovcev, je zbežal in se nato odpeljal s taksijem, s katerim se je tudi pripeljal. Odnesel je 1300 evrov. Pri ropu je za zastraševanje uporabil temen predmet – po predvidevanjih policije mobilni telefon.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine