19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Kristjanofobiji ni videti konca: Pročelje cerkve na ljubljanskem Rožniku vandalizirali neznani storilci z upodobitvijo ministra Tonina!

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Danes zjutraj je verjetno marsikaterega sprehajalca šokiral pogled na Cerkev Marijinega obiskanja na ljubljanskem Rožniku, na njenem pročelju se je namreč znašel minister za obrambo Matej Tonin. In ne, ni šlo za čudež, pač pa za nagnusen in povsem nesprejemljiv vandalizem. “Sramotno! Teptanje po Cerkvi se nadaljuje. Ko preprosto zmanjka besed,” je bilo slišati med zgroženimi odzivi ljudi.

“Kristjani smo del te družbe in to bodo morali slej kot prej sprejeti. NSi ne bo nikoli dovolila, da nas bodo kristjane zasramovali ali poniževali, vedno bomo branili svobodo veroizpovedi,” se je minister za obrambo Matej Tonin pred kratkim odzval na obtožbe politikov leve opozicije, o “mračnjakih in nazadnjakih”, ki so jih izrekli na račun katoliške nevladne organizacije Iskreni. Na javnem razpisu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je namreč Zavod Iskreni, ki zagovarja družinske in krščanske vrednote, dobil 130.200 evrov. To pa je šlo v nos levi opoziciji, ki je predsvem zato proti ministru vložila interpelacijo. Tonin je v izjavi za javnost zagotovil, da ima podpredsednik NSi in minister za delo Janez Cigler Kralj vso podporo stranke NSi. “Izkazal se je kot odličen minister in veliko presenečenje vladne ekipe, njegove odlike prepoznavajo tudi v opoziciji, zato je jasno, da ni celotna opozicija podpisana pod interpelacijo,” je poudaril Tonin.

Poslanci stranke NSi, SDS, SMC, SNS in narodne skupnosti so zahtevali nujno sejo DZ za notranje zadeve in pravosodje, glede stopnjevanja sovražnosti. Ta bo po predvidoma potekala naslednji teden. Predsednik stranke NSi je že glede medijskega pogroma nad ministrom Ciglerjem Kraljem zaradi dodelitve evropskih sredstev Zavodu Iskreni zatrdil, da se v Sloveniji preganja kristjane, vodja poslancev NSi Jožef Horvat pa je opozoril tudi na izkazovanje sovraštva v javnosti z nacističnim kljukastim križem, kar se je začelo že na protivladnih protestih. Kljukaste križe so neznanci narisali tudi na okna oziroma fasado prostorov zavoda Iskreni. Sedaj so se očitno spravili še na Tonina in na uničevanje cerkva – kar lahko še toliko bolj razumemo kot napad na kristjane.

Spomnimo. To sploh ne gre za prvi primer letos, januarja so policisti dobili sporočilo, da je nekdo poškodoval fresko na ljubljanski stolnici. Vanjo so vrgli balon z barvo in naredili več tisoč evrov škode. Policisti so bili zaradi vandalizma primorani v preiskovanje suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja stvari posebnega kulturnega pomena. Za kaznivo dejanje poškodovanja stvari posebnega kulturnega pomena kazenski zakonik predvideva do pet let zapora, v primeru, da je poškodovana stvar kulturni spomenik, kar freske v ljubljanski stolnici oziroma ljubljanska stolnica so, pa celo do osem let zapora.

 

Foto: Twitter

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine