6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kdo je vpliven slovenski odvetnik, vpleten v pedofilsko mrežo in trgovanje z afriškimi otroci?

Znani slovenski pravnik, ki se v svoji korespondenci podpisuje kot Marko, naj bi bil na podlagi svojih aktivnosti v Italiji in v Sloveniji razkrinkan kot pedofil. Med drugim naj bi zalezoval otroke v Prulah in na Rudniku, predvsem v bližini vrtcev, o vsem pa naj bi bilo obveščeno tudi ministrstvo za pravosodje, čeprav tam zanikajo, da bi bili s primerom seznanjeni!

 

Iz zanesljivih virov smo dobili informacije, da se je v mednarodno pedofilsko mrežo ujel slovenski državljan, ki naj bi spadal med “pomembne ljubljanske odvetnike”. Ujeli naj bi ga italijanski preiskovalni organi, če gre verjeti njegovemu podpisu pa gre za odvetnika z imenom oziroma vzdevkom “Marko“, saj naj bi se tako podpisoval pod sporna novačenja mladoletnih otrok. Kot izhaja iz dokumentacije, je ta vpleten v trgovanje in spolno zasužnjevanje majhnih otrok, najraje pa naj bi imel otroke afriškega porekla, mlajše od sedmih let.

 

Del vsebine sporne elektronske pošte, s katero naj bi vplivni ljubljanski odvetnik novačil afriške dečke.

Pravnik naj bi se zadrževal tudi v okolici ljubljanskih vrtcev

Ta oseba naj bi že bila opažena na svojem gorskem kolesu, s katerim sledi majhnim otrokom v ljubljanskih predelih Prule in Rudnik. Zadržuje se v bližini tamkajšnjih vrtcev, sodelovale pa naj bi še druge osebe. Iz korespondence med organi pregona je razvidno, da se ga sumi novačenja afriških dečkov, mlajših od sedem let, zaradi česar pozivajo pristojne institucije, da prevzamejo primer tega nizkotnega dejanja. Gre namreč za vsaj štiri leta star primer, o vsem tem pa je po naših informacijah že bilo obveščeno ministrstvo za pravosodje, vendar so tam pojasnili, da za primer ne vedo in zanj niso pristojni.

Foto: STA

J. Ž.

Zadnje novice

Sorodne vsebine