15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(FOTO) Po naših cestah se vozijo pravcate tempirane bombe!

Piše: C. R.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so dne včeraj, 16. 2. 2021, v okviru poostrenega nadzora tovornih vozil na regionalnih in glavnih cestah, kontrolirali voznika tovornega vozila, ki so mu zaradi suma tehnične neizpravnosti vozila, odredili izredni tehnični pregled.

Pri tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da zavore na levi strani vozila ne delujejo brezhibno, saj je bila razlika v zavornem učinku z desnim kolesom na prvi osi kar 96 % ter da ima vozilo neizpravne tri pnevmatike na vozilu.

Policisti so z vozila odvzeli registrski tablici in vozilo izločili iz prometa. Vozniku, ki je opravljal prevoz z lastnim tovornim vozilom so policisti izdali plačilni nalog.

Policija je odkrila tudi nekaj voznikov tovornjakov, ki so ponarejali listine. Včeraj popoldne  je  na  mejni  prehod  Starod pripeljal 31-letni voznik tovornega vozila,  državljan  Hrvaške. Pri sebi je imel ponarejeno CMR listino. To so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

Policisti  so  na  mejnem  prehodu  Jelšane  pri opravljanju mejne kontrole ugotovili, da ima 53-letni državljan Srbije na zadnjem delu vlečnega vozila nameščeno  ponarejeno  registrsko  tablico.  To  so  mu  zasegli,  sledi mu kazenska ovadba.

Danes zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 62-letni voznik tovornega vozila,  državljan  Hrvaške.  Pri  sebi  je  imel ponarejeno CMR listino za prevoz  blaga.  To  so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

 

Avtor fotografij je PPP Maribor.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine