30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Aretirali žensko, ki je odvisnikom prodajala kokain, heroin in metamfetamin

Piše: C. R.

Policisti so dokaze zbirali od junija, nato so opravili še hišno preiskavo. Zoper osumljenko preprodaje prepovedanih drog odrejen sodni pripor.

Z odreditvijo pripora 41-letni osumljenki z območja Nove Gorice se je minuli teden končala policijska preiskava in predkazenski postopek, ki ga je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so pri izvajanju svojih nalog že nekaj časa pridobivali podatke o aktivnosti 41-letnice, ki naj bi se ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog kokaina, heroina in metamfetamina.

»Policisti PPIU Nova Gorica so tako v obdobju od konca meseca junija letos do sedaj zoper osumljeno zbrali dokaze za tri kazniva dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika), ki jih se storila s tem, da je prodajala prepovedane droge odvisnikom na območju Nove Gorice oziroma da je imela v posesti prepovedane droge z namenom prodaje,« so sporočili iz PU Nova Gorica.

Na podlagi zbranih dokazov zoper osumljeno, so policisti Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, da preiskovalnemu sodniku predlaga izdajo odredbe o osebni preiskavi in hišni preiskavi prostorov, kjer osumljenka prebiva. Sodišče je predlogu državnega tožilstva sledilo in izdalo odredbi. Tako so policisti prejšnji torek, 15. avgusta 2023, osumljenko izsledili in opravili odrejeni preiskavi. Pri preiskavi so policisti zasegli več gramov kokaina, heroina in metamfetamina ter pripomočke za prodajo.

Po končani preiskavi je bilo zoper osumljeno odrejeno pridržanje in je bila naslednjega dne s kazensko ovadbo privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanjo po zaslišanju odredila pripor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine