17.2 C
Ljubljana
četrtek, 21 septembra, 2023

Zdrav razum in jurišanje levičarskih ekstremistov

Piše: Metod Berlec, namestnik urednika Demokracije

Glasovanje v državnem zboru ob konstruktivni nezaupnici je pokazalo, da v hramu demokracije še obstaja zdrav razum, saj je kandidat leve ekstremistične opozicije KUL popolnoma pogorel. Predsedniku DeSUS Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih. V SDS, NSi, SNS niso prevzeli glasovnic, s čimer so se izognili temu, da bi levi mediji po glasovanju zlonamerno manipulirali z njihovimi glasovi. Glasovnice ni prevzel niti poslanec Robert Polnar. Ker glasovnic niso prevzeli, so bili avtomatsko proti, saj bi nezaupnica uspela samo v primeru, če bi Erjavec zbral 46 glasov, a zbral jih je manj, kot jih je uradno pričakoval.

To jasno kaže, da so se ne samo ljudje, ampak tudi poslanci naveličali izsiljevanja leve ekstremistične opozicije (LMŠ, SD, Levica in SAB) in rušilnega delovanja, kot je v tokratnem intervjuju za revijo Demokracija opozoril vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. Veliki večini v državnem zboru je namreč jasno, da je v teh kriznih časih sedanja desnosredinska koalicijska vlada SDS, SMC, NSi in do nedavnega še DeSUS opravila veliko delo. To je jasno tudi večini poslancev poslanske skupine DeSUS, ki so s svojim glasovanjem jasno izrekli nezaupnico svojemu predsedniku. Slednji očitno hoče s svojim destruktivnim ravnanjem povsem uničiti stranko DeSUS in neposredno škoduje interesom upokojencev. Toliko kot je bilo pod sedanjo vlado narejenega za upokojence, že dolgo ni bilo, če sploh kdaj. A Erjavca to ne zanima, njega zanimajo samo njegovi lastni interesi. A čeprav so levi ekstremisti dobili rdeči karton v državnem zboru, je jasno, da bodo skupaj z levičarskimi mediji s svojim jurišanjem na vlado nadaljevali. Kot kaže dogajanje prejšnjega tedna, bodo skušali v tujini očrniti vlado in njenega predsednika Janeza Janšo pred slovenskim predsedovanjem Svetu EU. Zato bosta dodatna previdnost in ustrezno obveščanje evropske javnosti zelo potrebna.

A čeprav so levi ekstremisti dobili rdeči karton v državnem zboru, je jasno, da bodo skupaj z levičarskimi mediji s svojim jurišanjem na vlado nadaljevali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine