28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Varuhi »doseženih revolucionarnih pridobitev«

»Na levici je panika, ker vlada dobro opravlja svoj posel,« v intervjuju za tokratno Demokracijo pravi evropski poslanec in podpredsednik SDS Milan Zver. Po njegovo so z bruseljskimi pogajanji pridobljena finančna sredstva magnet, ki vleče levico nazaj na prestol. »In pri tem ne izbira sredstev.« Zato smo priča medijskemu pogromu globoke države  nad vlado, pri katerem prednjači nacionalna televizija s svojim informativnim programom, ki je že mesece aktivistično protivladno naravnan.

 

Pri tem neverjetno veliko pozornosti namenjajo t. i. koaliciji ustavnega loka (KUL), ki si tega imena niti približno ne zasluži, saj jo sestavljajo opozicijske stranke, ki med seboj tekmujejo, katera bo bolj levičarsko radikalna. Pri tem jim je prav malo mar za slovensko demokratično ustavo, ki je bila sprejeta decembra 1991, saj so ideološko in miselno še vedno povezani s Kardeljevo socialistično ustavo iz leta 1974, ki je prisegala na »dosežene revolucionarne pridobitve«. In tem pridobitvam − privilegijem in ključnim položajem − ki so jih v desetletjih pridobili v slovenski družbi kot »novi razred«, se nočejo odpovedati niti danes. Zato z vsemi topovi napadajo vlado, ki se z velikimi napori sooča z drugim valom epidemije novega koronavirusa, pri čemer so v preteklih tednih še neodgovorno podpirali protestnike, ki so kršili zakon o nalezljivih bolezni in prepoved javnega zbiranja.

Pri samooklicani »koaliciji ustavnega loka« gre torej za koalicijo »varovanja revolucionarnih pridobitev« na kar kažejo imena, ki so nagovorila Jožeta P. Damijana za t. i. tehničnega mandatarja. Med njimi so znana stara imena, kot so: Dušan Keber, Rado Bohinc, Jože Mencinger, Rudi Rizman, Slavko Splichal, Ivan Svetlik, Darko Štrajn, Niko Toš in še nekateri, ki predstavljajo t. i. globoko državo in so se podpisali pod pamflet, ki nosi naslov »Od avtoritarnosti k pravi demokraciji, od herojskega vodenja k sodelovanju«. Vse skupaj pa je samo prozorna predstava za naivne, ki nas lahko pokoplje. Dobesedno.

Pri samooklicani »koaliciji ustavnega loka« gre za koalicijo »varovanja revolucionarnih pridobitev«, ki si jih je levica prigrabila v preteklosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine