8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V boj za narod svoj! Ustavimo prostozidarje!

Za človeka, ki se imenuje Carlo Maria Vigano, ste verjetno že kdaj slišali. Če ne prej, pa pred nekaj dnevi, ko je napisal ponovno odprto pismo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu (glej TUKAJ). Da, gre za nadškofa katoliške Cerkve, cerkvenega diplomata in nekdanjega nuncija v ZDA. A v verskem tisku, vsaj tistem »uradnem«, boste njegovo ime zelo redko zasledili. Razlog je v tem, da nadškof Vigano ne varčuje s kritikami na račun sedanjega papeža Frančiška, ki ga velikokrat poimenuje kar z njegovim pravim imenom (Jorge Mario Bergoglio). Za mainstream znotraj katoliške Cerkve pa so takšne kritike nič manj kot smrtni greh, tako rekoč že na meji kaznivega dejanja apostazije (odpada), shizme (razkola) ali celo herezije (krive vere).

 

A na tem mestu puščam razprave o papežu ob strani, čeprav ga bom omenil še nekajkrat. Namreč, bistveno je tisto, kar je nadškof Vigano zapisal v pismu, v katerem je podprl ponovno izvolitev Donalda Trumpa. Kar je na prvi pogled nenavadno, kajti Trumpov neposredni tekmec Joe Biden se namreč deklarira kot katoličan, kar pa Trump ni. Bodimo iskreni: Biden je katoličan toliko, kolikor je bila katoliška Irska republikanska armada – ko so mediji v preteklosti poročali o njenih terorističnih napadih, nikoli niso pozabili omeniti njeno pripadnost »katoliški Irski«, čeprav je šlo v resnici za levičarsko gverilsko organizacijo. O tem sem se prepričal, ko sem pred leti na festivalu mladih v Medžugorju poslušal izpoved nekdanjega pripadnika te organizacije, ki je bil aretiran in zaprt zaradi terorizma. Šele v zaporu pa je doživel spreobrnjenje – odrekel se je svojemu levičarskemu orientiranemu ateizmu in postal pravi katoliški kristjan. To je seveda pomenilo tudi pretrganje vseh stikov z IRA.

Tudi pri Bidnu ni nič drugače. Poudarjanje njegovega katolištva dejansko ne pomeni ničesar, razen zgolj kritja za globalno levičarsko agendo, skrito pod blagovno znamko Open Society (odprta družba), ki je dejansko najbolj znan projekt milijarderja, borznega špekulanta ter mecena globalne levice Georgea Sorosa. V to združbo seveda spada še marsikdo, denimo še en milijarder, ki se sicer rad pohvali s svojo darežljivostjo, namreč Bill Gates, ki ga nekateri mediji že razglašajo za človeka, ki bo mesijansko rešil težavo s covid19 z novim cepivom. In prav to so tiste pesti, na katere opozarja nadškof Vigano – namreč, Trump je za zdaj eden redkih svetovnih voditeljev, ki se učinkovito upirajo tovrstni globalni agendi. Slednja nas preko medijev že obvešča, kako se bomo morali navaditi na življenje, kjer bodo nalezljive bolezni trajna grožnja človeštvu. Proti njim pa se bomo borili z obveznim cepljenjem, ki bo vpisano tudi v zdravstveni potni list. In kdor se ne bo pridružil tovrstnemu »krasnemu novemu svetu«, bo postopoma obsojen na trajno izgubo pravic in svoboščin. Normalno: kdor ne želi biti cepljen, mora pač sprejeti posledice in dejstvo, da velja za nekoga, ki ogroža zdravje drugih. Tako nam sporoča globalna elita, ki očitno dobro ve, kaj dela – posledice zapiranja javnega življenja po številnih državah bo namreč imela uničujoče posledice za svetovno gospodarstvo, zlasti v Evropi, medtem ko bodo v tej zgodbi najbolj profitirali Kitajci, s katerimi ima Bill Gates številne povezave. Ali po vsem tem še vedno verjamete zgodbici, da je virus preskočil z netopirja na človeka in se potem razširil po svetu?

Marsikdo bo seveda zamahnil z roko, češ teorija zarote in iskanje grešnega kozla v Sorosu in prostozidarjih. Ob tem bi rad spomnil na dogodek pred leti, dogajal se je v času »vseslovenskih vstaj«, predhodnic sedanjih politkolesarskih protestov. Tednik Demokracija je namreč objavil tudi članek o gibanju Zeitgeist (sl. »Duh časa«, ki združuje poduhovljene in ekloško navdahnjene globaliste. Takšno ime je nosil tudi dokumentarni film v treh delih, ki govorijo o Jezusu kot o mitu, o ozadju terorističnih napadov v ZDA leta 2001 ter o bančnih prevarah. Če boste poiskali po svetu, boste lahko zasledili, da so nosilci zarot vedno znova preprečevali, da bi se ta film razširjal med ljudmi, ker naj bi se nosilci kapitala borili proti temu, da bi javnost izvedela o zamolčani resnici. Iz tega je nato nastalo nekakšno gibanje, ki si je za svojo himno izbralo legendarno skladbo Johna Lennona »Imagine«. Besedilo namreč povsem opisuje program tega gibanja in si zamišlja nekakšno globalno bratstvo, kjer ne bo več meja, niti delitve na rase in narode, kjer ne bo več religij…

Res je, da nam je že komunizem obljubljal »raj na zemlji«, a morda velja spomniti, da imata komunizem in prostozidarstvo skupen okultni izvor, pri čemer je prostizidarstvo ena od pojavnih oblik satanizma. Težava pa je ravno v tem, da operira s pojmi, ki so za javnost zelo privlačni: bratstvo, enakost, svoboda. Torej nekaj takšnega, kar so nam obljubljali že nosilci francoske revolucije, ki so vse tri vrednote grdo teptali. Tudi s krvjo. Zanimivo je, da se za tovrstni »krasni novi svet« očitno navdušuje tudi papež Frančišek preko najnovejše okrožnice »Vsi bratje«, kjer zelo redko omenja Jezusa Kristusa, propagira pa globalizem. Očitno se nadškof Vigano tudi v tem primeru ni zmotil, ko je opozoril na pretenzije sedanjega papeža, da povzdigne prostozidarstvo, ki je bilo v zgodovini vedno zelo močno proticerkveno gibanje. Seveda pa velja spomniti, da se tovrsten pohod znotrajcerkvenega razkroja ni začel s sedanjim papežem, ampak že daleč pred njim. Že pred drugim vatikanskim koncilom so namreč pripadniki modernističnega toka začeli z ofenzivo, na samem koncilu pa so dobili moč, da so začeli odpravljati tisto tradicijo, za katero so smatrali, da »ne gre v korak s časom«. Seveda postopoma in z majhnimi, a kasneje čedalje bolj odločnimi koraki, pač po modelu »kuhanja žab«. In pri vsem tem je zanimivo, da so ob zadnji papeževi »bratski« okrožnici skušali dvigniti čim več dima z dobro premišljeno afero o domnevni papeževi naklonjenosti istospolnim parom, ki se je končala podobno kot vse podobne afere pred tem: cerkvena stran se je trudila pojasniti, da so papeževe citate iztrgali iz konteksta in da je bil napačno razumljen. Pri tej razlagi je tudi ostalo, papež Frančišek pa je po zaslugi te afere še pridobil na popularnosti tako zunaj kot znotraj Cerkve (t. i. Janusov efekt).

To, kar opisujem, je seveda opozorilo, da prihajajoči dogodki niso šala. Namreč, nadškof Vigano omenja v svojem pismu tudi covid21, ki je nekakšno nadaljevanje sedaj znane bolezni covid19. To možnost omenja tudi prevod dokumenta iz Kanade, za katerega ni jasno, ali je pristem, a glede na navedbe iz nadškofovega pisma lahko sklepamo, da je. Te zlovešče napovedi so pokazatelj podrejenosti nacionalnih vlad globalnim gospodarjem, hkrati pa tudi opomin, da je potrebno kačo zagrabiti za glavo, kot pravi star pregovor. Sedanje vlade se na vse pretege trudijo, kako bi čim bolj zajezile širjenje okužb, ker bi zdravstveni sistem kolapsiral. Medtem je zdravnik Darko Siuka preko medijev tudi že pojasnil, da je mogoče tako na področju kurative kot preventive močno ublažiti posledice virusa s krepitvijo imunskega sistema preko vitamina D3, ki je v naravi vezan predvsem na sonce (ki pa ga je jeseni in pozimi manj). To je lahko po biološki plati ena najmočnejših strategij v boju proti covid19 in verjetno so režiserji pandemije tudi računali, da zgolj s covid19 ne bodo mogli podrediti sveta. Če drži teorija, da so cepivo za covid19 testirali, še preden se je ta virus sploh pojavil, potem je to samo še dodatna potrditev vsega tega, na kar opozarja nadškof Vigano: da gre za dobro zrežirano past, namenjeno podreditvi sveta. In ni naključje, da se je islamski terorizem prav v zadnjem času, ko je drugi val dosegel vrhunec, spet okrepil. Torej: zgolj uvajanje restrikrivnih ukrepov z zapiranjem javnega življenja ne bo mogoča trajna rešitev problema, pač pa jasen odpor državnih voditeljev nosilcem globalne agende. Na ravni državljanov pa seveda spreobrnjenje k edinemu pravemu Bogu, kajti sekularizacija javnega življenja tu ni del rešitve, ampak del problema. Tega vam seveda papež Frančišek ne bo povedal, kajti v projektu globalnega bratstva je evangelizacija zgolj balast, ki ne služi ničemur. Prav tako vam tega ne bo povedal kakšen influencer a la Marko Potrč, ki za zdaj ni ponudil nobene pametne alternative pri soočenju s pandemijo.

Smo torej tik pred zgodovinskim tretjim novembrom, ko se bo odločalo ne samo o prihodnosti ZDA, ampak na nek način tudi o prihodnosti sveta. Nikakor se ne smemo sprijazniti s tem, da se bodo globalni gospodarji igrali z nami kot mačka z mišjo ter nam po novih umetno sproženih pandemijah ponujali svoje »čudežne rešitve«, v zameno za izpolnjene pogoje. Srečno, Donald Trump!

Zadnje novice

Sorodne vsebine