6.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

To ni več šala – zaradi izmišljene afere smo postali talci za teroristične napade!

Piše: Gašper Blažič

Obžalujem in se opravičujem za dve stvari, ki sem jih zapisal v svojem prejšnjem komentarju v zvezi z afero »non paper«.

Prvič, opravičujem se za to, ker sem to afero vzel z nekakšno lahkotnostjo in jo označil za »nov skok v prazen bazen (TUKAJ). In sem ob tem podcenil njeno zelo nevarno razsežnost, o kateri bom spregovoril kasneje.

Drugič, naivno sem izrazil mnenje, da »non paper« ne obstaja. Pravzaprav obstaja, vendar gre realno za falsifikat vladnega dokumenta, ki je bil posebej izdelan v ta namen s strani za specialne naloge usposobljenih oseb. Zato verjamem, da so ta »non paper« menda videli nekateri politiki iz jugovzhodne Evrope. Seveda tisti, ki so to morali »videti«, namreč mednarodni socialistični prijatelji Tanje Fajon. Zato lahko vehementno zatrjujejo, da dokument obstaja in da ne gre za nobeno izmišljotino, pač pa za še en mednarodni škandal, v katerega je Janševa vlada zapletla Slovenijo. Vsaj tako to zadevo prikazujejo nasledniki slovenske komunistične partije.

Da je vrag dokončno vzel šalo, mi je postalo jasno danes dopoldne, ko sem prebiral članek o tem, kakšni protestniki so se zaradi konstrukta »non paper« zbrali pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu (glej TUKAJ). Med njimi so bili namreč tudi skrajni islamisti. Ne glede na to, da zgodba o domnevno vladnem dokumentu nikakor ne pije vode, so mainstream mediji laž, ki jo je na dan privlekel portal Necenzurirano, nato ponavljali do onemoglosti in se celo sklicevali na bruseljske vire, ki naj bi obstoj dokumenta potrjevali in s tem potrjevali zgodbo, ki jo je medijem v BiH prodajal razvpiti Drago Kos.

A ker je lažem, ki so nastale izključno zaradi notranjepolitične potrebe boja za oblast za vsako ceno, je seveda sedaj nastopila situacija, ki si je nihče v Sloveniji ne želi: zaradi lakomnosti in egoizma slovenske tranzicijske levice je Slovenija postala možna tarča islamističnih terorističnih napadov. Slovenski tranzicijski levici to celo ustreza: če bo do napadov prišlo, bodo odgovornost za žrtve pripisovali Janševi vladi. Kar ni nič novega, saj so slovenski komunisti v svoji zgodovini težke razmere vedno izkoriščali v svoj prid – leta 1941 so kmalu po okupaciji začeli s peklenskim projektom komunistične revolucije, 50 let kasneje so (sicer precej bolj prikrito) pomagali JLA, zadnje leto pa izkoriščajo epidemijo za ščuvanje ljudi proti vladi. Tudi s pomočjo takšnih konstruktov, kot je »non paper«. In ne samo to: Slovenijo postavljajo v vlogi talca za teroristične napade, samo da bi lažje dosegli oblast.

Drage bralke in bralci, ali ni takšno delovanje skrajno zavrženo in sprevrženo?

Zadnje novice

Sorodne vsebine