7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Tanja Fajon: Prerokinja dvoličnosti in laži

Piše: Aleksander Rant (Nova24tv)

V današnji kolumni sem se odločil, da vam predstavim nekatere poteze zadnje čase najodmevnejše osebe levega pola v Sloveniji, ki si jemlje pravico, da nas, običajne državljane, poučuje o demokraciji in svobodi. Na svojem peščenem gradu, zgrajenem iz laži, meni, da ima moralno večvrednost, iz katere lahko daje nauke in celo ukazuje kako moramo ljudje živeti in delovati. Pa je res tako? Je Tanja Fajon človek, ki mu gre pripisovati kakšno večjo veljave od vaškega burkeža, ki ga srečujemo v lokalni gostilni? Po mojem mnenju ne. Kajti veliko stvari, ki jih Tanja Fajon izreče, je izraz ene največjih političnih dvoličnosti, ki krožijo v javnosti zadnje mesece.

Poglejmo prvi pojem, ki Fajonovi dela težave. Demokracija. Sama se razglaša za veliko borko za demokracijo, za ljudi, za ljudsko voljo. Da je ona za demokracijo in proti diktaturi, represiji. Pa je res tako? Da je to ena od njenih mnogih laži, kaže že hlapčevsko klanjanje kipu desetletja mrtvega komunističnega klavca Borisa Kidriča. Kako si lahko za demokracijo in se klanjaš človeku, ki je nasilno vzpostavljal diktaturo? Kako si lahko za demokracijo in govoriš, da so komunisti osamosvojili Slovenijo, ko pa je na mestu Kraljevine Jugoslavije nastala totalitaristična komunistična medkulturna tvorba. Monstrum, ki se je razletel v krvi, iz katere je nastal? Kako lahko trdiš, da je vlada, katere poslanci sestavljajo več kot polovico parlamenta, nelegitimna, če si za demokracijo? Kako lahko trdiš, da je bila vlada, v kateri si sam sodeloval, legitimna, ko pa si že od začetka razglašal, da je manjšinska? Tanji Fajon torej ni do demokracije – po njenih dejanjih sodeč podpira najostudnejšo verzijo represivne države.

Tanja Fajon se bojda bori tudi za pravice žensk. Mar res? Je boj za pravice žensk to, da se poteguješ za umor nerojenega otroka? Je boj za pravice žensk to, da se zavzemaš za neomejeno hormonsko kontracepcijo in razuzdan življenjski slog? Je boj za pravice žensk to, da se smehljaš veleposlaniku Irana, kjer so ženske vredne manj kot psi? Seveda je Tanja Fajon enako dvolična kot njeni socialistični kolegi po Evropi. V Evropi, kjer imajo ženske popolnoma enake pravice kot moški, je lahko biti pameten. Naj gre v Iran, v Savdsko Arabijo, v Egipt in naj se tam bori za pravice žensk. Pa se ne, ker je boj za pravice žensk le politikantska floskula. Zaradi Fajonove se nobeni ženski v deželah, kjer ženske res zatirajo, ni izboljšalo življenje. Enako velja za pravice gejev, lezbijk in drugih manjšin.

Gre za ponaredek ideologije, ki ji v moderni družbi ni mesta
Fajonova veliko govori tudi o svobodi medijev. Na evropski parket izvaža zgodbice, kako je ogrožena novinarska svoboda v Sloveniji, nato pa njena stranka edina, ponavljam, edina prepove kateremukoli mediju sodelovati na njihovi tiskovni konferenci. V partijski maniri se odloča, kdo lahko poroča s partijskih sestankov SD in kdo ne. Ko je Šarec ukazal javnim podjetjem, naj ne oglašujejo v desnih medijih, je bila tiho. Ko so grozili našemu snemalcu in ga fizično napadli, je bila tiho. Ko so fotoreporterja Živuloviča skoraj ubili, je bila tiho, še več, dejanje je obsodila in hkrati pristavila, da gre najbrž za proteste, ki jih je zrežirala vlada. In ta oseba naj bi se zavzemala za svobodo medijev? Resnica je prav obratna. Zavzema se za popoln nadzor nad mediji, ko bodo vsi na linji SD. Vsi novinarji in vsi uredniki. Takrat bo novinarstvo po njenem “neodvisno” in “svobodno”.

Dvoličnosti Tanje Fajon bi lahko našteval na desetih straneh, a ker je prostor za kolumno omejen, naj se ustavim še pri zadnji sramoti Tanje Fajon − ukradeni judovski vili, kjer ima stranka SD sedež. Spomnimo, da so prav Socialni demokrati po Ljubljani postavljali tako imenovane spotikalce, ki naj bi opozarjali na grozote holokavsta. Takrat so se Socialni demokrati razglašali za velike zaščitnike Judov in govorili, kako desnica zanika holokavst. Pred dnevi pa so bili pozvani, da vrnejo ukradeno judovsko vilo, v kateri domujejo Socialni demokrati. Odziv – mi tega ne bomo storili.

Socialni demokrati in njihova voditeljica Tanja Fajon so torej močni v besedah in šibki v dejanjih. Delajo tisto, proti čemur se borijo, in ne tistega, za kar se bojda zavzemajo. Slavijo diktaturo, pravice žensk in homoseksualcev izkoriščajo za svojo politično propagando, podpihujejo nezakonita zbiranja, krčevito se oklepajo nepremičnin, ki so jih njihovi predniki ukradli po krvavi revoluciji, v tujino izvažajo laži o stanju v Sloveniji, edini zatirajo medije. Takšne politike sodijo na smetišče zgodovine. Kot je dejal minister za kulturo, gre za ponaredek neke ideologije, ki ji v moderni družbi ni mesta. Gre za nazadnjaške stranke in nazadnjaške politike.

Aleksander Rant je odgovorni urednik televizijskega programa Nova24TV.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine