11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Strateško vračanje v okvir svobodnega sveta

V zadnjih mesecih se je pokazalo, kako dobro je, da ima Republika Slovenija v času koronakrize sposobno in učinkovito vlado, ki se je zmožna soočiti z vsemi izzivi in posledicami, ki jih kriza prinaša. To je še posebej vidno in pomembno v zadnjih desetletjih, v času globalizacije, ko so nacionalne države del svojih pristojnosti prenesle na nadnacionalne organizacije, v našem primeru na EU.

 

S štirimi pravočasno pripravljenimi protikorona mega zakonskimi paketi je Janševa vlada poskrbela, da so posledice krize za vse sloje prebivalstva minimalne in da je upad gospodarske proizvodnje oziroma bruto družbenega proizvoda znotraj Evropske unije med najmanjšimi. V času poletnih počitnic pa številni Slovenci po zaslugi protikorona ukrepov, turističnih bonov in nizkih cen bencina, dopustuje(mo)jo bolj mirno in sproščeno kot bi v primeru, če teh ukrepov ne bi bilo in bi imeli na oblasti nesposobno levičarsko vlado vaškega posebneža.

No, kljub temu se tudi čez poletje nadaljujejo bizarni petkovi protesti proti vladi, še bolj pa politično motivirana specialna medijska vojna proti vladi in njenim ministrom, ki postaja vse bolj prozorna. Pri čemer se slovenski dominantni mediji ne ukvarjajo s strateškimi in res pomembnimi zgodbami, ki zadevajo vse nas. Slovenija namreč ni izoliran otok v svetu, ampak je del Evrope, ki se hitro spreminja. Zato je povsem na mestu opozorilo Bojana Pograjca, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, ki ga je izrekel za našo revijo, da nas preveč ukvarjanja z dnevno politiko in »bojem za oblast z vsemi sredstvi za vsako ceno oddaljuje od strateških ciljev, med njimi od večje varnosti«.

No, če tega ne razumejo predstavniki globoke države in njihovi lakaji, se tega dobro zaveda predsednik vlade Janez Janša, ki se je izkazal na julijskem vrhu EU v Bruslju. Naša država se namreč z obiskom ameriškega državnega sekretarja Mike Pompea v Sloveniji, tako strateško kot miselno, vrača v okvir zahodnoevropskih institucij in na zemljevid relevantnih evropskih držav. V okvir svobodnega sveta.

Izpostavljeni stavek:

Naša država se tako strateško kot miselno vrača v okvir zahodnoevropskih institucij in na zemljevid relevantnih evropskih držav.

Zadnje novice

Sorodne vsebine