-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Stara nevarnost novega komunizma: Kako lahko je uničiti demokracijo so pokazali že leta 1945

Piše: Gregor Preac

Nemška delavca ali “naša gastarbajterja” sta se na Jadran pripeljala v mercedesu in letovala v hotelu, naš socialistični delavec pa se je pricijazil z avtobusom, s fičkom, stoenko in šotoril ali se cvrl v prikolici. A delavec je slavil Tita, revolucijo, Partijo in socializem. Seveda, socialistični delavec je bil višje razvito duhovno bitje, ki mu ni bilo mar za materialne dobrine, temveč za dobro skupnosti, družbeno odgovornost, zmago socializma.

“Za diktaturo, zločine, anomalije in neum, pomanjkanje, revščino in končni propad socializma je kriv sovražni kapitalizem,” nam še zmeraj nabijata SD in Levica. Še zmeraj jima je nacionalni šport iskanje zunanjega in notranjega sovražnika! To so Orbán, Janša, Thompson, domoljubje!

Luka Mesec je na nedavnem 4. kongresu Levice v Sežani izjavil: “Zavedamo se, da se zoperstavljamo silam, ki so trenutno močnejše od nas, ki nas vlečejo v mračno prihodnost. To vemo, ni nas pa strah.” (Luka ve vse. Luka je neustrašen. Po svobodomiselnosti enopartijskega socializma čuti grozno diktaturo danes! Iz mračne prihodnosti nas bo popeljal v svetlo preteklost.)

Koordinator Levice Luka Mesec. (Foto: STA)

Kako lahko je uničiti demokracijo, so pokazali že leta 1945
Za zlati govor leta 2021 se bosta potegovala s Tanjo Fajon, ki podobno retorično blesti: “Vemo, česa nočemo. Zdaj je čas, da povemo, kaj hočemo in kako bomo to skupaj dosegli. Ker verjamem, da lahko skupaj ustvarimo možnosti za dobro življenje vseh nas. Najboljšo Slovenijo!” No, pa že končno povej, nestrpno čakamo. In to je bojda novinarka, dopisnica RTV SLO, evropska poslanka, kako nepismeno, onanija mašil in nesmisla. Kako hudičevo prazno in neumno. Po 45 letih socializma. Pa SD je bila članica kar osmih slovenskih vlad: druge, tretje, šeste, sedme, devete, enajste, dvanajste, trinajste; neskončno priložnosti torej za ustvarjanje boljšega življenja. Kot da poslušam govor s 7. plenuma CK ZKS. Je prepisala od Franceta Popita, Pepce Kardelj ali od Mihe Marinka? Tam je slavni detektiv Kojak med 1000 delegati in gosti takoj odkril skritega sovražnika. Kako? Kljub totalni dolgočasnosti Tanje Fajon, epski zaspanosti partijskih plenumov sovražnik nikoli ne spi.

Foto: STA

Tu je še “v SD zamrznjeni (in pozebli)” predsednik Pahor, ki deluje kot lutka v izložbi socialistične trgovine spodnjega perila s cenenim nasmehom brezizrazja za nikoli umitim steklom. Prazno, prazno, prazno. Slovenska levica je paranoična, psihopatska, šovinistična, rasistična, antisemitska, nepluralna torej, nedemokratična, nasilna, zelo blizu nacizmu, fašizmu. Obuja kolhozništvo, samoupravljanje. Podržavili bi gospodarstvo, čeprav se okrog SD zbira največ čez noč vzniklih sumljivih tajkunov? Podpirajo ropanje in požigalstvo BLM, Antifo, nasilni islam, teroristični Hamas, Chávez-Madurovo socialistično diktaturo v Venezueli in na zborovanjih s sinom vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla kričijo: “Ulice so naše! Vsi na ulice!” Takoj ko ne zmagajo “naši”, zahtevajo predčasne volitve. In če spet ne zmagajo “naši”?

Bi nas moralo skrbeti? Nam bodo vzeli ulice, bodo razbijali izložbe, ropali trgovine, požigali knjige? (Bolje bi bilo, da ti brezdelneži postanejo smetarji, cestarji!) Bi moralo skrbeti velika in družinska podjetja, lastnike nepremičnin, podjetnike, vlagatelje? Bi morali slednji aktivno finančno podpreti stranke, ki niso v Kulu, in njihove medije?

 

Ali Kul ne postaja talec neokomunistov in anarhistov, SD in Levice torej? Bosta SD in Levica opravila s Šarčevo LMŠ in SAB Alenke Bratušek, kot je Partija v OF storila z liberalnim in domoljubnim Južnim Sokolom ter s Kocbekovimi krščanskimi socialisti, jih torej uporabila, izrabila, odvrgla, uničila? Kako lahko je uničiti parlamentarno stranko, so pokazali s stranko DeSUS! Kako lahko je uničiti demokracijo, so pokazali leta 1945. Kako težko je uničiti narod, smo dokazali leta 1991, a mislili, da zadostuje, in zaspali.

P. S.

Če Orbánova Madžarska kupuje naftna in druga podjetja, banke, terminale, medije na Hrvaškem, v Sloveniji in drugje, je to lahko samo zato, ker je Madžarska z Orbánom gospodarsko uspešnejša od slovenskih levih vlad ter ima jasno geopolitično in nacionalno vizijo in strategijo. Sicer bi bilo obratno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine