15.2 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Slovenski levičarji, desničarji in nasilje

Pogosto si zastavljam vprašanje, kakšna je razlika med levičarji in desničarji, ter seveda njihovimi podporniki? Dovolite mi, da navedem nekaj preverljivih dejstev v zvezi s tem.

 

Če odštejem prvo slovensko demokratično izvoljeno vlado (da ne bo pomote, vlado Lojzeta Petrleta, levičarji bi rekli, da je to Kidričeva vlada leta 1945, niti tiste nekajdnevne iz leta 2019 ne priznavajo), potem je vse jasno. Trideset let samostojne Slovenije pove, da so bili levičarji v opoziciji le dobrih pet let, v vsem ostalem času pa so bili na oblasti.

Kaj pa vprašanje nasilja? Se spomnite kakšnih uličnih demonstracij, sploh pa nasilnih, v času levih vlad? Jaz se jih ne. Torej desničarji nismo niti demonstrirali sploh pa nismo bili nasilni.

Smo pa velikokrat zborovali, na organiziran in zakonsko dovoljen način ( zborovanja pred sodiščem in druga zborovanja). Tudi ločene državne proslave smo organizirali, toda nikoli nismo ogrožali uradnih državnih proslav.

Kaj pa počno levičarji v času desnih vlad? Leta 2012-2013 so organizirali nasilne demonstracije tako v Mariboru, kot tudi v Ljubljani in drugod po Sloveniji. Nasilneže so celo plačevali.  Več deset policistov so telesno poškodovali. Takoj ko je leta 2013 padla desna vlada, demonstracij sploh ni bilo več.

Leta 2020, so levičarji še preden je nastopila desna vlada, ponovno organizirali neprijavljene in s tem nezakonite demonstracije, na katerih so pozivali k uboju Janeza Janše. Tako leta 2012, kot leta 2020 so levičarji fizično ogrožali in napadali udeležence državnih proslav, hkrati pa kričali, da jih policija napada. Ste kdaj zasledili, da bi desničarji počeli kaj takega? Jaz ne.

Kaj pa levičarski in desničarski politiki? Levičarski politiki se udeležujejo neprijavljenih nasilnih protestov in jih podpirajo. Tako je bilo leta 2012, kot tudi letos. Desničarski politiki pa se izpostavijo in organizirajo javna a prijavljena in zakonita domoljubna, sploh pa nenasilna zborovanja, kjer plapolajo slovenske zastave in se pojejo slovenske pesmi.  

Vesel sem, da sem na strani desničarjev in tako bo tudi ostalo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine