18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Prva predsedniška debata: Donald Trump proti Joe Bidnu in moderatorju Chrisu Wallacu

Analitiki so izračunali, da je Chris Wallace (Fox News), moderator prve predsedniške razprave, med debato 75-krat prekinil predsednika Trumpa in samo 15-krat njegovega protikandidata na bližajočih se volitvah Bidna.

Če ste slučajno imeli živce in (po naključju) gledali, katero izmed oddaj, ki jo vodita Erika Žnidaršič ali Uroš Slak, potem veste, o čem govorim. Voditelj ima že pred začetkom razprave izoblikovana stališča, od katerih ne odstopa. Ali še huje. Moderator je že pred začetkom oddaje naklonjen enemu izmed sogovornikov in tega potem sploh ne skriva.

Včerajšnja prva debata med predsedniškima kandidatoma, ki jo je v Clevelandu vodil Chris Wallace, je bila natanko taka. Precej kaotična, s tem, da je imel izgubljeni Biden pomoč v Wallacu, ki mu je dal več besede: Trump je lahko govoril 38 minut, Biden pa 43, je izračunal CBS News. Kar je šest odstotnih točk časa več v prid Bidna. Tudi zato je Trump pogosto skočil v besedo in si skušal izboriti več časa, da bi kaj povedal.

Kljub očitni pristranosti in navijaškosti je lahko cel svet videl, da je Joe Biden eden najslabših (če ne najslabši) predsedniški kandidat v zgodovini ZDA. Skupaj z njegovo »malo rjavo deklico«, kot je podpredsedniško kandidatko Kamalo Harris poimenoval avstralski karikaturist, sta recept za moralno in materialno katastrofo.

Biden, ki že skoraj pol stoletja (senator je od leta 1973) hrepeni po moči in vplivu, se je kot podpredsednik v administraciji Baracka Obame izkazal kot nesposoben postrežček. Po odhodu Obame bi hitro padel v pozabo, če ga ne bi letos od koronavirusnem kaosu iz naftalina potegnili Demokrati. Čeprav je bil za večino zmernih levičarjev James Clyburn najbolj sprejemljiv kandidat, so manipulanti v demokratski stranki kot protikandidata Trumpu volivcem podtaknili nesposobnega Bidna, za katerega so dejali, da je »kandidat z empatijo« in »prijatelj modrih ovratnikov«. A v resnici, kot se kaže zdaj, gre za pritajenega pedofila, plagiatorja in pravljičarja, ki ne zmore povedati v kamero dveh artikuliranih stavkov, ne da bi gledal v »trotl boben«. Njegova bolestna želja je, da postane predsednik ZDA. Čeprav samo za en dan. In to je vse.

Klasično (tako republikansko kot demokratsko) domoljubno in optimistično politiko je zamenjal za ideje komunizma in protiameriško držo, da se mora »bela Amerika« pokesati za svoje »grehe«. Tudi zato zadnje čase tako pogosto kleči na kolenih in računa na glasove najbolj radikalnih in razdiralnih ameriških skupin, kot sta BLM in Antifa. Za ljudi, ki v resnici stojijo za Bidnom in ki želijo uresničevanje marksistične politike, je samo lupina, lutka, plastelin, ki ga preoblikuješ po trenutnih potrebah in svojih željah. Tudi zato ameriški konservativni analitik Gary M. Wilmott pravi, da lutkarji želijo Bidna maskirati za ameriškega predsednika, da ga pa bo v resnici, ko bo prestopil prag Bele hiše, zamenjala »mala rjava deklica«. Sam Biden je govoril o dvojcu »Harris-Biden« in ne o »Biden-Harris«. Očitno ve, da mu je namenjena vloga »druge violine«, pravi Wilmottt. Kar je velika manipulacija in nevarnost za svobodo v ZDA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine