Prva žrtev vojne je resnica! Od finančne krize leta 2008 smo tako rekoč v stalni (propagandni) vojni. Socialistično-liberalnokapitalistično zombizirane družbe postmodernizma in New Agea bi se napijale s propagandno-ideološko utopijo, z lažnostjo torej. Je za to poskrbela digitalizacija pa potem družbeni mediji, nove tehnične možnosti za lahko dosegljivost oglasa in propagande?

Kult poženščene neracionalnosti lažnega človekoljubja doseže vrh z Merklovo in Junckerjem ter Merklovo in Von der Leynovo, s politiko centralizma, birokratizma, milijonskih migracij iz islama torej, kjer je vsaka kritika nedemokratično utišana z žaljenjem kritikov z rasisti, fašisti, populisti, islamofobi, desnimi ekstremisti, domoljubi.

Volivci ne razumejo, da v politiki nič ni, kot je videti. Da so tisti, ki najbolj ponavljajo človekoljubje, največkrat glavni lažnivci, psihopati, nedemokrati, tirani. Agenda za ceneno delovno silo in nove volivce je pri ilegalnih migracijah zapakirana v človekoljubje, pomoč revnim, multikulti.

Foto: epa

Kot logičen odgovor na milijonske laži se pojavijo Orbán, Salvini, Le Penova, Trump, Janša, ki govorijo, kar mislijo, ne zavijajo se več v lažno človekoljubni pocukrani celofan, zato žalijo šibke, nesposobne, počasne, zaspane, sistemske, socialistične, kolektivistične, utopične. Ljudem, desetletja vajenim socialistične in liberalne propagande ljubezni, opevanja delavca, reveža, nesposobnega, pa zlorabljene sociale, kruha in iger, se nenadoma zazdijo grobi, nasilni, sovražni, populisti.

Šibki, kar jih je vsaj polovica, ne prenesejo resnice! Pa nam Orbán, Salvini, Le Penova, Trump, Janša samo sporočajo, da smo lahko vsi samostojni, samozavestni, podjetni, ustvarjalni, izumitelji!

A ne bo šlo brez medijev. Berlusconi in češki premier Babiš sta lastnika medijev. Ne bo uspelo brez modernizacije šolstva. Dve stoletji se tehnično bliskovito razvijamo, čustveno, intelektualno pa zaostajamo! Zastarelo terezijansko šolstvo nas ne uči smiselno razmišljati, brati, kupovati, voliti, finančne pismenosti, podjetništva, samostojnosti, (samo)odgovornosti, samozavesti, etike, estetike, logike, domoljubja. Evropa, Zahod potrebujeta tudi konfucionistični pragmatizem in srednjo pot taoizma za samozavest azijskih tigrov!

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban na vrhu EU. (Foto: epa)

Orbán, Janša, Salvini, Le Penova, Trump lahko sicer poskusijo tudi brez superiornosti, ki žali šibke, pa uravnotežijo individualizem s kolektivizmom, domoljubje s prednostmi globalizma, da pridobijo več sredine.

Biden, ki so ga promovirali mirovniki, geji, feministke, NVO, črnci, večinski mediji kot mirovnika, demokrata, dobrotnika, je že poslal nove enote v Sirijo, pa letalonosilko Theodore Roosevelt proti Tajvanu. Trumpa pa bi po medijskem mrku radi onemogočili tudi politično, z drugim impeachmentom (obtožba za veleizdajo). Demokratski tožilci napovedujejo “napad” na njegovo premoženje, na (ne)plačilo davkov, davčne olajšave. Maščevanje, sovraštvo “človekoljubov”?

Za Trumpom še zmeraj trdno stoji 82 odstotkov republikanskih volivcev, s križanji bo podpornike najbrž še pridobival. Bojijo se aktivnih množic, ki jih je Trump prebudil, ko je vlival moč, samozavest ljudem, ki so bili zanj, pa tudi tistim, ki so bili proti! Zaposlenost je rasla do pandemije!

Predsednik ZDA Joe Biden (Foto: epa)

Izginja (politična) kultura, a krivijo Trumpa, ko so nekulturni! Nad nikomer ni bilo večjega medijskega, gejevsko-feminističnega, črnsko-BLM-antifovskega pogroma v štirih letih mandata kot na Trumpa, tudi z bizarno “Russia gate”, nenehnim iskanjem napak izpred desetletij, starlet tipa Stormy Daniels, kar neverjetno spominja na situacijo v Sloveniji. Bombardiraj, zavajaj, ni pomembno kaj, zakaj, udrihaj, uničuj – KUL!

Pogrom nad Trumpom je pogrom nad samozavestjo, pogrom nad individualizmom oziroma je vračanje v kolektivizem, v zaspanost Bidna (“sleepy Joe”) – uspavati množice, ohranjati stari sistem oligarhije (vladavine majhne skupine), plutokracije (vladavine premožnih), mrežokracije (vladavine omrežij moči), paternalizma: “Ne razmišljajte, sledite, mi smo izbrani, da vas vodimo, izvolili ste nas, štiri leta vas ne potrebujemo!”