31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Pametni ne smejo odnehati, ker potem zavladajo bedaki in fanatiki

Piše: Davorin Kopše

Za nami so velikonočni prazniki. To je največji krščanski praznik na dan katerega kristjani praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih.  Po križanju na veliki petek, trpljenju in smrti, Jezus tretji dan vstane od mrtvih. S tem je konec žalosti in trpljenja in življenje se napolni z novim upanjem.

Žal moram prazničen uvod, ki nas po težki preizkušnji navdaja z upanjem, povezati z realnostjo, ki se dogaja povsod okrog nas na različnih področjih. Že najmanj od preteklega velikonočnega praznika lansko leto se primarno ukvarjamo z epidemijo in iščemo načine prilagoditve nujnim ukrepom. Pri tem se moramo odpovedovati, biti strpni in bolj kot sicer zazrti v prihodnost s prepričanjem, da je vse na tem svetu začasno razen neotipljivega – duha. Tudi epidemije kmalu ne bo več in spet se bomo lahko posvečali normalnemu življenju in rednim problemom.

Nikoli končana zgodba idiotov
Tukaj se zgodba ne konča, ampak se žal šele začne. Namesto, da bi se s skupnimi močmi trudili, da čas in razmere, ki so za vse slabe, čimprej premagamo, se ves čas nekaj skupinic na vso moč trudi, da bi nam vsem skupaj življenje čim bolj zagrenilo in podaljšalo agonijo. Kot da ta ne bi trajala že predolgo in nam vsem načenjala razpoloženja, počutja in strpnosti.

Trenutno smo priča tretjemu valu epidemije koronavirusa, ki se z vsakim dnem še krepi. Vlada je na predlog strokovne skupine sprejela odločitev za zaostritev od 1.  do 11. aprila. Izkušnje nam kažejo, da je vsak val epidemije tako pri nas kot v svetu močnejši, v zadnjem pa se srečujemo še z novim angleškim sevom, ki povzroča hitrejše širjenje.

Kljub temu, da je večina na oblasti, ima v demokraciji neodgovorna in celo škodoželjna manjšina vse pogoje, da nam greni življenja. Veste zakaj? Ker idiota, ki ti diha za ovratnik, te venomer cuka za rokav, te žoka v rebra, ti pljuva v obraz in se ti reži v brk, ne smeš kresniti na gobec. Dovoljene so vse akcije brez obzira na to kakšne bodo posledice in kaj si misli večina ter kakšen je splošni interes, obsodi pa se tistega, ki si drzne reagirati. Tega se priveže na sramotilni steber in vsem ga je dovoljeno kamenjati, čeprav so prav oni prvi grešili.

V Ljubljani pripravljajo granitne kocke
V petek smo bili ponovno priča pojavu kreature pred Državnim zborom, tokrat kocka (ponazarjala je granitno kocko namenjeno vladi). To je bila uprizoritev para Solce-Fidler, kjer nastopata nekakšna ulična gledališčnika Brane Solce in Sanja Fidler, tesno za njima pa stoji vsem znani sin vrhovnega tožilca Hinka Jenulla Jaša Jenull. Saj razumem, pač delata tisto, kar najbolje znata, tragičen je le čas in namen, ki vse bolj transparentno izraža njuno – njihovo norost (glej naslov). Granitno kocko, ki je simbol uličnega nasilja in podivjanih množic, so tokrat poimenovali “spomenik vladi v odhajanju” s podnaslovom “uživajte dokler lahko”, spodaj pa še “ulica vas čaka”. Jaz to razumem kot odkrito grožnjo z granitnimi kockami, ampak kot rečeno, to je dovoljeno, jaz, ki tega ne odobravam pa sem najbrž fašist, neprilagojen konzervativec, ki ne razume progresivnosti ipd.

Psihiatrija na prostem v Mariboru
Nekaj sto tistih, ki se imajo za ljudstvo, so se v nedeljo podali v Maribor. Saj vemo, oni siromaki, ki se jim je zmešalo si pogosto predstavljajo in imajo fiksno idejo, da so nekaj, kar niso. Ko sem moral v preteklem poklicu zaradi opravljanja nalog v policiji obiskati zaprti oddelek psihiatrične bolnišnice Polje, sem doživel predstavo nekega pacienta. Ta si je domišljal, da je insekt in je brenčeč krožil po hodniku. Vsakič, ko se mi je približal, je zvišal glasnost svojega brenčanja in mi “letel” tik ob obrazu. Bilo je strašljivo, ampak je tudi dragocena izkušnja kako je videti nekdo, ki se predstavlja za nekaj, kar ni.

No, to tako imenovano ljudstvo je nagneteno in korakajoče po mestu vzklikalo “maske dol”. Naj pripomnim, da nihče izmed njih ni imel maske, pa so vseeno vzklikali maske dol. Vem, da so pozivali tiste, ki jih tam ni bilo, ker se z njimi ne strinjajo, pa vseeno. Pacienti pozivajo ljudstvo naj se odpove svojemu zdravstvenemu varstvu in zaščitnim ukrepom, ki varujejo njihovo zdravje. No, je to za psihiatrijo ali ni? Seveda je, ampak v sodobnem času smo primorani z njimi živeti v istem prostoru. Figurativno se vprašam: Je nad njimi obupala le psihiatrična stroka ali vsi mi? Dan na dan nam brenčijo mimo glav in zaradi njih se počutimo vedno bolj nelagodno. Oni so svoje meje že zdavnaj prestopili, terorizirajo nas do onemoglosti, večina pa za zdaj vse to bolj ali manj nemo opazuje. Ta večina ne naredi ničesar, ker je po splošnih standardih normalna. Vprašanje je koliko časa lahko v isti sobi z norcem ostaneš normalen. Kot rečeno na začetku, vse je minljivo. Tudi toleranca, kar je bilo v zgodovini že večkrat empirično dokazano. Mimogrede, nedelja jim ni bila dovolj, svojo maškarado so ponovili v ponedeljek. Policija jim piše kazni, ampak tem socialnim podpirancem nikoli ne zmanjka denarja, kot je videti.

Trdno verjamem, da bomo kljub temu deležni olajšanja in se bomo znebili tako virusa kot večnih ekstremno nezadovoljnih predstav po ulicah in trgih slovenskih mest. No, vsaj do znosnega obsega obojega, čeprav se mi zdi, da se bomo virusa znebili laže kot koronaidiotov, ki bodo prej ali slej našli nova področja kjer se bodo poskušali po vsej sili promovirati kot to kar so – idioti. Zoper to nadlogo žal cepiva ni in ga še dolgo, če sploh kdaj, ne bo. Mnogi od njih so žal le orodja, ki jih najbolje označuje tista Stalinova, da so uporabni idioti. Zadaj so močni interesi privilegiranih, ki spreminjajo svet. Dvom v to vse bolj kopni in tudi sam sem se ga že skoraj znebil.

Moramo udariti nazaj
Naj zaključim s stavkom, ki je sicer še en citat, zadeva pa novo ameriško religijo “wokeism” (o tem je pisal portal Nova24TV.si, kjer berete ta prispevek), ki grozi celemu svetu: “Moramo udariti nazaj! To je naslednja revolucija, ki jo potrebujemo!“, je izjavil britanski politični komentator in nekdanji politični svetovalec Steve Hilton, ki se ukvarja s to novo religijo. Na vseh področjih, kjer s poseganjem v človekovo dušo izvajajo družbene eksperimente, moramo udariti nazaj. Bomo, boste videli, da bomo. Prej ali slej. Težava je v tem, da bodo posledice hujše z vsakim dnem, ki ga bomo preložili na jutri. Žal je to žrtev, ki jo terjajo priprave.

Vsega človeškega trpljenja in žalosti najbrž ne bo nikoli konec, ekstreme pa smo dolžni ustaviti in zatreti. Dogajanje nam servira dejstva, da so ti najnevarnejši na levici. Organizirani in zgodovinsko povezani so v eno samo nesprejemljivo ideologijo. Ta je za svoje cilje pripravljena žrtvovati vse kar je ljudem sveto; družino, vero in skupnost, ki so temelj vseh temeljev.

Davorin Kopše je veteran vojne za Slovenijo, kandidat za evropskega poslanca ter aktiven državljan.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine