17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Nedorasli uporniki brez razloga

V moji mladosti so me doma in v šoli učili, da odrasel ne postaneš avtomatsko z dopolnjenim osemnajstim letom starosti, pač pa takrat, ko lahko prevzameš odgovornost (pa ne le pravno) za svoja dejanja in se tudi zavedaš posledic, ki jih lahko dejanja prinašajo.

 

To seveda ne pomeni, da tudi danes ni v meni vsaj malo upornika. Spominjam se, kako sem na shodih Odbora 2014 enkrat nosil tudi transparent z znanim Jeffersonovim citatom (»Ko krivica postane zakon, upor postane nuja.«) – in še kako bi uresničitev Jeffersonove ideje prišla prav v primeru dr. Milka Noviča, s katerim se krivosodje poigrava kot mačka z mišjo in še naprej vleče skrajno sramoten kafkovski proces. Ki pa tistih, ki na kolesarskih shodih ta citat sedaj naglas vzklikajo, prav nič ne gane. Ker jih zanima samo njihov ego. Tako kot vse tiste koronabedake, ki so v Fužinah nalašč kršili dve uredbi (zbiranje ter gibanje zunaj po 21. uri) ter nato celo fizično napadli policiste. Ja, res frajerji, da te kap!

Osebno ne sodim med tiste, ki bi zaradi covid19 padli v paniko. Zanašam pa se na mnenje stroke, da je virus dokaj nov in je zato za človeški organizem trenutno veliko nevarnejši od že dolgo poznane gripe. Množična obolelost s covid19 lahko povsem kolapsira že tako podhranjen javni zdravstveni sistem, ki je, mimogrede, izčrpan predvsem zaradi delovanja zdravstvene mafije, ki se je bohotila predvsem v času vladavine tranzicijske levice. In posledic vsega tega pač ni mogoče odpraviti zgolj v nekaj mesecih, tako kot se sedaj napihujejo novodobni socialistični »kulaki« (KUL – koalicija ustavnega loka). Zato je pomembno biti odgovoren in upoštevati začasne omejitve javnega življenja.

Drugo vprašanje pa je seveda mednarodna odgovornost za covid19. Zagotovo največji levji delež tu prispevata Ljudska republika Kitajska ter Svetovna zdravstvena organizacija. Ni se mogoče izogniti vtisu, da je v ozadju vsega tega pošasten načrt za gospodarski zlom svetovnih gospodarstev, pri čemer bi Kitajci prevzeli vodilno vlogo, prostozidarji pa bi zgradili nov globalni totalitarni red.

Covid-19 pač ni nekaj, kar bi si premier Janez Janša sam izmislil, zato je koronaidiotsko divjanje odveč.

Zadnje novice

Sorodne vsebine