3.6 C
Ljubljana
četrtek, 1 decembra, 2022

Naša domovina je posejana s fanatični idioti

Avtor: Bogdan Sajovic, novinar Demokracije

Pandemija kitajskega virusa še kar traja in protikoronski ukrepi počasi ljudem najedajo živce. Tako je po vseh državah v bližnji in širši okolici mile nam domovine in vendar je Slovenija unikum. Nikjer se namreč vlada ne sooča s toliko koncentriranega strupa kot ravno v Sloveniji.

Še več, ljudje, ki naj bi bili izobraženi in razgledani in nasploh elita družbe, vsak ukrep pričakajo na nož, nato pa se po socialnih omrežjih hvalijo, kako so ukrepe kršili ali izigrali. Za veliki finale pa potem, nekaj postov kasneje, bentijo, da je vlada nesposobna, ker ukrepi ne delujejo. Ta mešanica idiotizma in fanatične sovražnosti meni najeda živce precej bolj kot ukrepi. Ukrepi bodo namreč nekoč prešli, fanatični idioti pa bodo še naprej zastrupljali milo mi domovino. Seveda pa tovrstne kreature ne nastanejo kar same od sebe, nekdo jih je moral oblikovati in kdo je pristojnejši za oblikovanje mladih umov kot šolski sistem. Pri tem sem se spomnil dogodka v času prve Janševe vlade, kmalu po uvedbi evra. V lokalu sem čakal kolega, za sosednjo mizo pa sta sedli dve starejši ženski. Pogovarjali sta se s tistim zoprnim glasom, ki se ga spominjam še iz šole, z glasom, ki se ti zajeda v možgane, tudi če se trudiš, da ga ne bi slišal. In izkazalo se je, da gre za kolegici, upokojeni gimnazijski profesorici. Ena se je začela peniti, češ da sta ji »barabi Janša in Bajuk ukradli penzijo«, da je dobivala skoraj sto tisoč tolarjev, po uvedbi evra pa dobi komaj »nekaj fičnikov manj od petstotaka«. Kolegica je zavzeto pritrdila, da sta tudi njo »podobno oropala«. Iz njunih besed je popolnoma jasno, da gre za dve butasti, s fanatičnim sovraštvom prežeti kreaturi, ki pa sta kot profesorici vplivali na oblikovanje mišljenja kakšnih petintrideset generacij dijakov, bodoče narodne elite. Glede na osebne izkušnje omenjeni tovarišici nikakor nista beli vrani. To seveda pojasnjuje, zakaj je naša ljuba domovina na široko posejana s fanatičnimi idioti …

Ta mešanica idiotizma in fanatične sovražnosti meni najeda živce precej bolj kot ukrepi. Ukrepi bodo namreč nekoč prešli, fanatični idioti pa bodo še naprej zastrupljali milo mi domovino.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine