2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Levičarska rušilnost ne pozna meja

Piše: Metod Berlec

Za nami so tri interpelacije proti članom vlade, na pobudo Marjana Šarca in njegove LMŠ pa v državni zbor vlagajo še ustavno obtožbo proti predsedniku vlade Janezu Janši. Interpelacije proti ministrici za izobraževanje, znanost in šport Simoni Kustec, proti ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju in proti ministru za kulturo Vasku Simonitiju so pokazale vso bedo in intelektualno podhranjenost leve ekstremistične opozicije, ki a priori in brez argumentov kritizira in ruši vse, kar vlada sprejme oziroma dela.

Ministrici za šolstvo so očitali »najdaljše zaprtje šol v Evropi«, čeprav to sploh ne drži. Sami so lani jeseni z nasprotovanjem obveznemu nošenju mask v šolah povzročili, da je bilo treba predčasno preiti na šolanje na daljavo, se pravi od doma. Podobno je bilo z očitkom ministru za delo, družino in socialne zadeve, da je domove za starejše občane slabo pripravil na drugi val epidemije novega koronavirusa, da »je kriv za tako visoko število umrlih v domovih« in podobno, čeprav vemo, da je leva politična opcija (predvsem SD) leta obvladovala ministrstvo in je denar namesto za graditev novih domov raje vlagala v različne študije, od kateri ni bilo nikakršne koristi. V nekaj mesecih pa seveda ni bilo mogoče vsega zamujenega nadomestiti.

Podobno je bil pavšalnih očitkov deležen minister za kulturo, češ da uničuje kulturo, da ne pomaga kulturnikom, da je zmanjšal sredstva za kulturo in podobno. Resnica je obratna. 3.258 samozaposlenih v kulturi je lani prejelo kar 19 milijonov evrov socialne pomoči ali povprečno 5.832 evrov na posameznika. Letošnji proračun za kulturo pa je rekorden in bo znašal okoli 238 milijonov evrov ali skoraj 46 milijonov več kot lanski. O ustavni obtožbi tako nima smisla izgubljati besed. Zlovoljni Šarec v zadnjem času na vse mogoče načine skuša opozoriti nase, saj mu postaja jasno (ali pa tudi ne), da je bil za omrežja iz ozadja, le »potrošno blago«, ki se po uporabi zavrže. Omrežja namreč za prihodnje volitve že pripravljajo novo stranko in s tem nove obraze.

Metod Berlec je namestnik glavnega in odgovornega urednika Demokracije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine