11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

KUL* ni KUL

KUL* (beri: koalicija ustavnega loka), ki jo sestavljajo stranke LMŠ, SD, SAB in Levica očitno dobro skrbi za to, da smo navadni smrtniki obveščeni o njihovem doživljanju paralelne resničnosti. S tem mislim na svet, v katerem se celotna zemeljska obla ne bori proti nevarnemu in zastrašujočemu virusu, ki dnevno terja na tisoče smrtnih žrtev, na kocko postavlja svetovno ekonomijo in vnaša nemir v marsikateri dom. S tem mislim na svet, v katerem ta pošast z vzhoda očitno ne obstaja. Obstaja pa ena sama, življenjsko pomembna stvar in edini cilj, za katerega živijo in za katerega bodo naredili vse kar bo potrebno, da ga dosežejo. Ta cilj je vladati.

V njihovi vzporedni resničnosti, Covid, kot že rečeno, ne obstaja ali pa je, verjamem da, le nenamerno spregledan, saj taka majhna, nevidna stvar pač ne grize in ne renči, kar pomeni da ni vredna njihovega časa. Poleg tega, visoki cilji načeloma opravičujejo sredstva, tudi, če je to sicer, za naše razmere, visoko število obolelih in več kot 150 mrtvih. Vladati je pač treba, cena za izpolnitev najglobljih želja pa nikoli ni previsoka, tudi če ob tem preštevamo izgubljena človeška življenja.

In medtem, ko se na zemlji v letu 2020 vsa populacija bori proti koronavirusu in išče rešitve, se je naša KUL druščina odločila, da najde svojega novega velikega vodjo. Ta jih bo popeljal do izpolnitve načrtov, ki se kujejo že nekaj desetletij, do samega vrhunca ekstaze, oni pa bodo lahko odločno in samozavestno javnosti razkrili svoje velike načrte za rešitev (predvsem lastnih, na napačnih temeljih postavljenih svetonazorskih prepričanjih) in popolno uničenje sovražnika slovenske dežele št. 1!

In ne, to ni koronavirus, to je… Janez Janša!?

Na tem mestu naj poudarim, da ni prišlo do tipkarske napake, niti do vdora skrajno usmerjenih zamaskirancev v moj word, ampak je zadeva čisto resnična in seveda tudi skrajno resna.
Vsaj tako pravi naša KUL druščina, ki vedno stremi k boljšemu, k enakopravnosti in spoštovanju, ne glede na čas in situacijo v kateri se nahajajo. Pa naj si bo to pandemija, gospodarska kriza ali pa celo padec meteorja… Zadeve je pač treba urediti in vsega je kriv Janez! Drugih nevarnosti ni.

Ker so državotvorni in, ker imajo radi novosti, povedano drugače, nove obraze, ki jih usmerjajo stari, so se skrajno resno ter brez slabih namenov odločili za neverjeten taktičen premik v razmišljanju. Ker določenim iz omenjene klape pač ni uspelo voditi svojih ovčic skozi razburkano morje slovenskega zaliva, nekateri pa so celo zaradi svoje nesposobnosti predali žezlo drugemu, so se odločili, da je čisto vredu, če jih vodi nekdo drug, to, da so “samo” zraven pri koritu pa je tudi dovolj. To je sicer nekoliko skregano s pregovorno zavistno in požrešno slovensko mentaliteto ampak kot že rečeno, vse za višje dobro. Slovenijo je treba rešiti! Tudi zavoljo kolateralne škode, ki se kaže v obliki obolelih in mrtvih.

Kakorkoli, medtem ko se sedanja vlada z vsemi napori bori proti nevidnemu sovražniku in istočasno Slovenijo pelje nazaj na pravo pot razvoja, se KUL-čki v nekem svojem drugem času, v neki svoji drugi realnosti, borijo z vlado. In čeprav stremijo k “boljši” prihodnosti, se jim očitno trenutna situacija ne zdi dovolj resna in alarmantna, da bi mogoče končno pokazali, da so sposobni izvajati dialog in sodelovati s koalicijo v najhujših časih odkar imamo samostojno državo, premostiti razlike v razmišljanju za vsaj nekaj mesecev in ljudi voditi po pravi poti ter pridobiti njihovo zaupanje z rezultati svojega dela, pač pa je kljub vsem neprijetnostim to za njih idealen čas za rešitev problema vseh problemov, za menjavo vlade. Roko na srce, KUL četverček ne slovi ravno po najboljših političnih odločitvah, kar kaže tudi stanje, ki so ga oni in njim podobni v preteklosti, povzročili naši državi. In kot kaže, tudi tokrat niso izbrali ravno najboljšega časa za spremembe.

Po vsem tem se marsikateremu posamezniku porodi bežna misel. Kdo torej, v deželi na južni strani Alp, resnico vidi drugačno kakršna dejansko je?

Zadnje novice

Sorodne vsebine