12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Integriteta po slovensko: »Mala stigma v slovenski politiki doleti vsakogar- velika nikoli in nikogar«

Nahajamo se v Sloveniji, deželi pod Alpami, sončni strani tega gorovja, sončna je stran sama, vse ostalo je vse prej kot sončno, svetlo in jasno pa še manj. Zastira, zatemnjuje in pomračijo pa dogajanja, dnevna, tedenska mesečna, letna. Zaznamuje, stigmatizira naš prostor, vsakdan in žal še mnogokrat zarisuje v obraz naroda nekaj nepredstavljivega, človeka kot bistvena sestavina našega podnebja. Izlušči se iz vsega Mala Stigma, ki prodre v mentalni korpus vsakega posameznika ne da bi sam kaj zakrivil. In tukaj je tisto o čem bi kaj rekel in porekel, v kolikor mi bo z svojimi strnjenimi mislimi tudi uspelo.

 

Iztočnico sem našel v že do obisti obdelane afere »sendvič« in na njej zasnovanega družbenega eksperimenta, ki se mu v jeziku preprostih ljudi reče kraja.

Danes smo v DZ RS dočakali dosedanjo domnevo, ki se je spremenila v oznanilo najvišje stopnje. Napotke Šarčevega strankarskega »Goebelsa« Igorja Žavbija so bili takšni da mora to učinkovati »urbis et orbis«, še posebej ko vemo da je zadnje dni krožila poceni PR »raca« o morebitni umaknitvi odstopne izjave »svetovno« znanega strokovnjaka za izvajanje družbenih eksperimentov s tako preprostim pripomočkom, imenovanim sendvič.

Nekje dopoldne se je razpočil milni mehurček in zapolnil prostore Državnega zbora z novico, ki se je glasila: » Državni zbor se je danes seznanil z odstopom Darija Krajčiča z mesta poslanca v poslanski skupini LMŠ.” Mala stigma je dosegla Darija Krajčiča, ostala pa bo za vedno v analih enkratnosti kot slovenski vzorec na poti do političnih absurdov brez primere. Lepo. Kaj bi mogli nehati že s temi pisanji in vznemirjanji javnosti? Ne.

Tu bi mogli šele začeti. Zmehčati, poiskati točko, in z buciko posebej prilagojene za politične balone iskati mesto za vbod. Vbod ,ki bi spustil kontaminiran zrak ,ki ga je sproducirala političnega mašinerija za produkcijo kadrov-marionet iz znane »marionetne« šole v Murglah.

Nadaljevanje preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine