23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Dosežki »Golobnjaka« − 13 del: Usodne ženske

Piše: dr. Vinko Gorenak

Se sprašujete, kdo so štiri usodne ženske za šefa »Golobnjaka«, ki so mu pomagale na mesto predsednika vlade in ga bodo od tam tudi poslale na smetišče zgodovine, a ne same, za njimi so centri leve politične moči, pravijo jim tudi strici iz ozadja, s Kučanom na čelu. To so seveda Nataša Pirc Musar, Urška Klakočar Zupančič, Tatjana Bobnar, Mojca Šetinc Pašek in Tina Gaber. Prve tri osebno poznam, preostalih dveh pa ne.

Natašo Pirc Musar sem osebno spoznal pred skoraj 15 leti. Takrat sem bil poslanec DZ in sem iz DZ šel v Cankarjev dom na neko državno proslavo. Dohitela me je, takrat je bila informacijska pooblaščenka, vljudno me je pozdravila in do dvorane Cankarjevega doma sva šla skupaj ter izmenjala nekaj stavkov. Kasneje sem jo spremljal kot odvetnico. V nekem postopku pred sodiščem sem dobil tožbo, ki je takrat, okoli leta 2016, predstavljala unikat v slovenskem pravosodju, in Pirc Musarjeva me je prosila, da ji pošljem izvod sodbe. Seveda sem ji ga poslal. Najino zadnje srečanje pa je bilo lani v času volilne kampanje. Sedel sem v neki gostilni v Mariboru in kakih deset metrov od mene je sedela tudi Nataša Pirc Musar. Ko se je odpravila iz gostilne, je vljudno stopila k meni, rekoč: »Tebe pa moram pozdraviti.« Jaz pa sem ji odgovoril: »Pozdravi ostale goste, zame tako veš, koga bom volil.« Seveda sem mislil na Anžeta Logarja, kar je gotovo razumela.

Danes Nataše Pirc Musar ne jemljem za svojo predsednico, za kar imam veliko razlogov − od tega, da je povedala, da ne bo šla na morišče deset tisočev Slovencev v Kočevski rog, šla pa bo v namišljene dogodke v Dražgošah. Še več, zadnje čase tarna, da je okoli 3.500 evrov neto plače premalo, ob tem da njen mož, ki je milijonar, prejema nadomestilo okoli 900 evrov neto samo za to, ker je njen mož in se tu in tam pojavi z njo, česar Pahorjeva partnerka nikoli ni uveljavljala. Ne, Nataša Pirc Musar, upam da predsednica za en sam mandat, nisi moja predsednica. Zdi pa se, da je Nataša Pirc Musar ena od žensk, ki vsaj iz ozadja ruši šefa »Golobnjaka«. To pa ni slabo.

Urška Klakočar Zupančič je predsednica DZ po moji krivdi, ponižno vam vsem to priznam. Leta 2020 mi je meni znana oseba poslala njen zapis iz Facebooka v katerem je hudo žalila takratnega predsednika vlade Janeza Janšo. Ta zapis sem objavil na svoji spletni strani www.vinkogorenak.net in postavil javno vprašanje, kako je mogoče, da neodvisna sodnica zapiše kaj takega. Vprašanje sem postavil tudi predsedniku Vrhovnega sodišča RS in ta mi je odgovoril, da je to, če moji podatki držijo, nedopustno in da bo sprožil ustrezne postopke pri njenih nadrejenih. Obrnil sem se tudi na sodni svet, ki se je z vsemi glasovi na svoji seji postavil na mojo stran in sprejel sklep, da je tak zapis sodnice nesprejemljiv. Mimogrede, mene je tudi zasebno tožila, da sem javno objavil njeno zasebno pisanje. V Trbovljah je prišlo do prve obravnave, na kateri jo je zastopala takrat odvetnica Nataša Pirc Musar. Ta mi je pred sodno dvorano dejala: »Daj, opraviči se ji, pa zaključimo to zgodbo.« Jaz pa sem ji odvrnil: »Nataša, ta primer boš izgubila v Trbovljah, v Ljubljani ali v Strasbourgu.« No, z Urško Klakočar Zupančič sva nato sklenila zunajsodno poravnavo, v kateri se ji nisem opravičil. Je pa šla takoj za tem v politiko, postala je prva podpornica sedanjega šefa »Golobnjaka«. Če danes ocenjujem to, kar ona počne v DZ, njenega zapisa ne bi objavil in ona ne bi bila predsednica DZ, temveč sodnica. Zdi pa se, da je sedaj ena od žensk, ki vsaj iz ozadja rušijo šefa »Golobnjaka«. To pa ni slabo.

Tatjano Bobnar sem spoznal leta 2012, ko sem bil notranji minister, ona pa namestnica šefa policije. Kot notranja ministrica se je že lani uprla pritiskom šefa »Golobnjaka«, z letošnjim pričanjem pred preiskovalno komisijo DZ pa je dobesedno »izpulila« eno nogo stola, na katerem sedi šef »Golobnjaka«. In če bi KPK svoje delo opravila kmalu in pošteno, potem bi šef »Golobnjaka« odletel na smetišče zgodovine.

Mojca Šetinc Pašek, nekoč glasna zagovornica svojega političnega šefa, ki jo je nato iz Gibanja Svoboda dobesedno spodil, bo zagotovo ustanovila poslansko skupino nepovezanih poslancev, vprašanje je le, koliko poslancev Gibanja Svoboda bo sedaj ona »izpulila« šefu »Golobnjaka«.

Tina Gaber svojega fanta sedaj podpira in prek njega odloča o vsem mogočem. Ko pa bo »odletel« na tak ali drugačen način, bo »odletela« tudi ona, novim fantom in denarju naproti. Tako vsaj kaže njena zgodovina. Se nadaljuje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine