18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Domnevno trpljenje v postojnskem »taborišču«

Boljševiki vseh sort in oblik mile mi domovine so pretekli teden zavreščali v en glas, da je vlada fašistična. To sicer krulijo vse od tedaj, ko je šmarški komedijant zabrisal puško v koruzo in skočil v prazen bazen, zaradi česar je potem vlado lahko sestavil Janez Janša. Ampak po mnenju boljševikov je Slovenija v zadnjih nekaj dneh še nekoliko bolj fašistična. Človek se sprašuje, kaj se jim je tako hudega pripetilo. Je vlada poslala policiste, da s pendreki razženejo polit-kolesarje, ki kršijo omejitve zbiranja?

 Je vrgla iz službe vse državne uradnike, ki nelojalno nenehno pljuvajo po vladi? Ne, huje. Prišleke iz vseh vetrov, ki protizakonito prečkajo našo mejo in jih policisti ujamejo, ko vandrajo po Sloveniji, nastanijo v azilne centre. Nezaslišan fašizem. Še zlasti do tistih, ki so nameščeni v Postojni, kjer so razmere po mnenju slovenskih boljševikov podobne taboriščnim. Trije obroki dnevno, halal kakopak, v skupni energijski vrednosti 3500 kalorij, toliko niso dobivali niti soldati na fronti. Dahavci, da o golootočanih niti ne govorimo, pa so bili srečni, če so dobili petsto kalorij na dan. In to potem, ko so dvanajst ur na dan trdo delali. Migrantom v Postojni ni treba niti s prstom migniti za kompletno zastonjsko oskrbo in edina nevarnost, ki jim grozi, potem ko jih šopajo kot gosi za martinovo, je ta, da lahko fašejo zamašitev žil. In če se bi to zgodilo, bi zagotovo poslušali levičarsko nabijanje, da je to subtilna janšistična zarota, da se znebi kulturnih obogatiteljev. Sicer pa, morda ne bi bilo slabo, če bi migrantom za kakšen dan ali dva dejansko odmerili dahavske obroke. Ker imajo vsi mobilce, bi se o tem razvedelo v trenutku in naval na naše meje bi se končal. Centre bi lahko zaprli, policiste umaknili z meja, denar pa bi lahko preusmerili v izboljšanje življenja slovenskih penzionistov na minimalcu …

Migrantom v Postojni ni potrebno niti s prstom migniti za kompletno zastonjsko oskrbo in edina nevarnost, ki jim grozi, potem, ko jih šopajo kot gosi za Martinovo, je ta, da lahko fašejo zamašitev žil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine