17.2 C
Ljubljana
četrtek, 21 septembra, 2023

Brezmejna levičarska hinavščina

piše: Bogdan Sajovic

Oni dan je neka samooklicana feministična združba podelila bodečo nežo Žigi Turku za najbolj mizogino izjavo leta. Izjava, ki si je »prislužila nagrado«, je bila sicer vzeta iz konteksta, pa tudi za podelitev je glasovalo vrtoglavih 19 (!) uporabnikov Facebooka, vendar je to tako ali tako postranskega pomena. Turku je bila podeljena bodeča neža zato, ker ne pripada »progresivni« politični opciji. Če bi namreč bili podeljevalci dejansko ogorčeni zaradi »mizoginih izjav«, potem bi jo lahko podelili mestnemu svetniku Starihi, ki je poslanki SDS poslal twit »Tiho kuzla, k nogi«, ali pa morda propadlemu kandidatu za mandatarja in strokovnjaku za švicarske franke J. P. Damijanu, ki je zapisal, da je odšla Aleksandra Pivec »kot kurba s plesa«, potem ko so jo odstavili kot predsednico DeSUS.

Ampak Stariha in Damijan sta progresivna možica, zato zaradi njunih izjav feministk in drugih levičarskih »aktivistov« ni metalo božje. Tovrstna levičarska hinavščina seveda ni slovenska posebnost. Hvalisava izjava Donalda Trumpa je pred leti povzročila, da so feministke zagnale celega hudiča. Med drugim so organizirale protestni shod »milijon češpelj«, na katerem so se estradnice metale po tleh v pravičniškem srdu. A glej vraga, prav te so dolga leta držale jezik za zobmi glede filmskega producenta Weinsteina, ki je dejansko grabil (in še kaj več) ženske in bo zato verjetno preostanek življenja presedel za zapahi.

Nobenega shoda ali bombastičnih člankov ali poblaznelega ogorčenja ni niti glede newyorškega guvernerja Cuoma, ki ga že vsaj tri nekdanje podrejene uslužbenke obtožujejo spolnega nadlegovanja. Kot jih ni zaradi podobnih obtožb na račun Joeja Bidna. Razlog je seveda jasen, gre za progresivce, ki se razglašajo za feministe, »zaveznike LGBT« in okoljske ozaveščence, zato levičarska druščina niti ne muksne. To dokazuje, da gre pri levičarskem ogorčenju predvsem za brezmejno hinavščino …

Gre za progresivce, feministe in zaveznike LGBT, zato levičarska druščina niti ne muksne.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine