17.9 C
Ljubljana
petek, 25 junija, 2021

Bodo slovenski levičarji raje jedli travo?

Piše: Gašper Blažič

Bolj ko se bliža začetek slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, bolj se krepi histerija zaradi menda nedemokratičnega vladanja sedanje vlade. Če je bilo financiranje STA zadnjih nekaj mesecev bolj na stranskem tiru, je sedaj to postala osrednja točka brutalnega levičarskega boja za oblast. Iz vsega tega je razvidno samo eno: da je STA postala poligon za rušenje oblasti in da so novinarji te agencije postali talci in kolateralna škoda tovrstnega prevratništva. In čeprav bi nekateri radi samo normalno delali, jim je to onemogočeno – pa ne toliko zaradi finančne plati problematike, kar bi bilo lahko že zdavnaj rešeno, ampak zaradi dejstva, da STA postaja že skoraj politična stranka, ki govori isti jezik kot razvpito Društvo novinarjev Slovenije – seveda pa v vojno z vlado privablja tudi številne sindikate.

Kaj v resnici želijo tovrstni novodobni prevratniki doseči, ni povsem jasno. Morda predčasne volitve? To že, ampak pod pogojem, da bo po teh volitvah prišel na dan spet »nov obraz«, ob katerem bodo mnogi pred volitvami »mokri«, potem pa jih bo tako kot že nekajkrat doslej postavil na realna tla. A kaj zato, važno je, da ne bo več na oblasti niti Janeza Janše niti »desnice«, pa tudi če travo jemo. Nekaj podobnega so namreč pred osamosvojitvijo Slovenije predstavniki kninskih Srbov rekli tedanjemu zveznemu ministru za promet Jožetu Slokarju, ko je prišel v Knin z zahtevo, da se znova vzpostavi železniški in cestni promet zaradi normalnega delovanja gospodarstva. Sledil je hladen tuš, češ, raje jemo travo, kot da se odpovemo svojemu nacionalnemu ponosu.

Se vam ne zdi, da tudi v vrstah sodobnih slovenskih wannabe progresivcev prevladuje natanko takšna miselnost? In želijo si predčasnih volitev. No, morda jih celo dočakajo. Slednje pa bodo potrebne takrat, če bo vlada ugotovila, da ima ob zdajšnjem razmerju sil zvezane roke. A treba bo izbrati primeren trenutek, ko bo tranzicijska levica »vstala z levo nogo« in se ne bo mogla z lahkoto okititi s kakim promoviranim »novim obrazom«.

Očitno si želi tranzicijska levica s histerijo doseči tudi kakšen mednarodni škandal v času slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Gašper Blažič je novinar tednika Demokracija, dnevni urednik na demokracija.si in v. d. urednika portala blagovest.si.

Zadnje novice

Sorodne vsebine