22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Albanski turisti v Grčijo prinašajo korono, največ med vsemi tujimi turisti

Albanski državljani kot  turisti ostajajo prvi na seznamu tujih obiskovalcev Grčije z največ potrjenimi primeri COVID-19 v obdobju od 1. julija do 27. septembra, kažejo uradni podatki generalnega sekretariata za civilno zaščito, poročajo iz makedonske  MIA iz Aten.

 

V tem obdobju je Grčijo obiskalo 4.327.654 ljudi, na vstopnih točkah v državi je bilo opravljenih 569.212 testov in potrjenih 1.405 pozitivnih primerov Covid-19.

Največ okuženih ljudi, 1.034, je bilo registriranih na letališčih, 343 na kopenskih mejah in 28 v pristaniščih.

Glede na državo izvora okuženih oseb so Albanija, Francija, Bolgarija, Romunija in Češka pet najboljših držav z največ pozitivnimi primeri v Grčiji, to je 48% od skupnega števila potrjenih primerov COVID-19 pri obiskovalcih države.

Pozitivnih je bilo največ,  203 državljanov Albanije, sledijo  181 obiskovalcev iz Francije, 107 iz Bolgarije, 95 iz Romunije in 87 turistov iz Češke, ki so obiskali Grčijo.

V Grčiji je bilo zadnjega septembra  zabeleženih 354 novih primerov COVID-19 in treh smrtnih primerov zaradi korona virusa. Število okuženih se je povečalo na 18.475, število umrlih pa na 391 ljudi.

Grčija ima resnično smolnato leto. Na eni strani korona virus, na drugi težave z ilegalnimi prebežniki ki so nameščeni  na otokih, največ na  Lesbosu, ki požigajo naselja kjer živijo, da bi na takšen način izsili odhod iz Grčije. Kot da to ni dovolj se zatresejo tla v obliki potresa, če pa tako ne pa se politična tla z napihovanjem političnih in vojaških mišic  s strani Turčije z ne spoštovanjem  teritorialne celovitosti  z vplutjem njenih ladij v ozemeljske vode, pod izgovorom da  nimajo prave razmejitve in da je to nekoč bilo njihovo.

Resnično, brez pretiravanja, jim ni lahko,  njihovi voditelji morajo imeti  veliko  politične modrosti in potrpljenja.

Vane T. Costa

Zadnje novice

Sorodne vsebine