9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Zakaj je Sledilnik covid-19 gostil Renato Salecl?

Avtor: Aleš Ernecl (Nova24TV.SI)

Sledilnik samega sebe na Twitterju opisuje kot platformo, ki “zbira, analizira, vizualizira podatke o covidu-19 v Sloveniji, za boljši pregled nad razsežnostjo epidemije in oceno tveganja“. Hvalevredno, družbenokoristno delo inženirjev, boste rekli. Da, vse dokler se niso oglasili glede Roga in dokler v nekakšni oddaji, ki naj bi promovirala znanost, niso gostili znane skrajno levičarske agitatorke, Renate Salecl.

Twitter račun z imenom Sledilnik covid-19 je imel v očeh vseh Slovencev globoko spoštovanje, saj so si predstavljali, da je za tem profilom kopica kot mravljic pridnih inženirjev. Pa so se najprej neznanstveno, ideološko, ob tem pa še diletantsko oglasili glede dogajanja v ROG-u, nato pa v oddaji, ki naj bi promovirala znanost, gostili družboslovko in znano skrajno levo ideološko agitatorko, Renato Salecl.

Spomnimo, letos je v oči padla vsaj dvakrat, če ne trikrat. Kot nekdo, ki je zlorabil svojo funkcijo na pravni fakulteti za napade na vlado, kot nekdo, ki je, čeprav iz pravne fakultete, dobil velik državni denar za “raziskovanje covida-19” – in kot nekdo, ki je zlorabil in omadeževal ugled SAZU-ja, ko je v imenu SAZU-ja, uganili ste, napadel to isto vlado. Gre za notorično antijanšistko in skrajno levo aktivistko, Sledilnik pa jo je povabil kot neko super ugledno znanstvenico, ki kot da bo prišla ovedat nekaj, kar nas bo razvajalo. Rezultat? Ni mogla mimo svoje politične inklinacije.

 

Iskreno, tega jim res ni bilo treba, odzivi sledilcev pa povedo tudi svojo zgodbo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine