4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

(VIDEO) Tanja Fajon v Davosu z izjavami o »svetovnem redu« razburila družbena omrežja: Očitno se zelo bori, da bi postala cesarica planeta

Piše: P. T.

Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon, ki se je udeležila 53. Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu v Švici, je s svojimi izjavami o »svetovnem redu« razburila družabna omrežja. »To so že dolgo načrtovali,« je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

Če bi Fajonova besede izrekla na nekem drugem kraju in na nekem drugem srečanju, bi šle neopazno mimo. Tako pa je o »svetovnem redu«, ki ga je treba oziroma ga bo treba spoštovati, govorila na srečanju najbolj vplivnih ljudi na svetu. Forum vodi Klaus Schwab, ki ne skriva želja, da svet potrebuje »veliko ponastavitev«, da se bo lahko oblikovala posvečena svetovna vlada, ki bi ljudem ukazovala, kaj lahko počnejo in česa ne smejo.

Tanja Fajon je sicer govorila o ruski agresiji na Ukrajino. Med drugim je dejala: »Imamo države, ki spoštujejo pravila in države, ki spoštujejo svoje nacionalne interese, ki presegajo ta pravila. In to je tisto, kar se dogaja in upoštevati moramo svetovni red.« (27-sekundni izsek, ki je razburil družabna omrežja, si lahko ogledate spodaj.)

Povsem možno je, da je zunanja ministrica uporabila napačne besede, še posebej besedni zvezi »svetovni red« ali »nacionalni interesi«. Po njeno so nacionalni interesi suverene države nekaj, česar bi se očitno morali sramovati. Seveda, domoljubne države so trn v peti globalnim elitam. »Očitno se zelo bori, da bi bila izbrana za planetarno cesarico,« je o izjavi Fajonove zapisal uporabnik Twitterja, drugi pa je ocenil, da so njene izjave »čisto zlo«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine